12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vaccinat, sâmbătă, peste 100 de locuitori ai comunei Vedea! (VIDEO/FOTO GALERIE)

Așa cum anunțam cu doar câteva zile în urmă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost prezentă sâmbătă, 22 mai, în comuna giurgiuveană Vedea, unde a fost organizat un veritabil maraton al vaccinării antiCOVID 19. Totul într-un maraton de vaccinare, întins pe parcursul a două zile, sub sloganul „Om cu om oprim pandemia”.

Inițiativa i-a aparținut unui grup de voluntari condus de Cosmin Andronache, care a găsit deschidere la primarul localității, Marian Țaga. Acesta, văzând greutățile întâmpinate de persoanele – în special vârstnice – din comună, pentru a se putea vaccina, a apelat la conducerea Ministerului Sănătății, iar răspunsul pozitiv nu a întârziat să apară. Chiar Ministrul Ioana Mihăilă este cea care, timp de aproape patru ore, a vaccinat peste 100 de persoane din localitate.

Nu au lipsit nici incidentele ce au dat emoții, ambulanțierii prezenți fiind nevoiți să intervină la un pacient. Din fericire, a fost vorba doar de o ușoară oscilație a tensiunii arteriale, cel mai probabil pe fondul emoțiilor…

Zeci de locuitori ai comunei s-au adunat pentru a fi vaccinați antiCOVID 19 în sala special amenajată la școala din localitate. A contat și faptul că printre ei a ajuns un oficial de la București, dar, mai mult, a contat siguranța lor și a celor dragi…

Printre cei vaccinați sâmbătă se numără și o locuitoare a comunei care nu a făcut, în viața sa, nicio injecție!

Despre inițiativă, dar și despre așteptări, ne-a vorbit primarul comunei Vedea, Marian Țaga:

La evenimentul organizat de Primăria Comunei Vedea, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică Giurgiu au fost prezenți, în calitate de invitați, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, precum și subprefectul Mirel Brăgaru.

Pentru o mai corectă informare a cetățenilor, la acțiunea din acest sfârșit de săptămână au participat o serie de voluntari, conduși de Cosmin Andronache, dar și reprezentanți ai Crucii Roșii Giurgiu.

Imaginile de mai jos arată impactul real al vizitei Ministrului Sănătății, dar și dorința, reală, de vaccinare, a locuitorilor comunei Vedea.

Nu în ultimul rând, medicul de familie din comuna Vedea, dr. Cristina Bica, a vorbit despre ce înseamnă să fii medic de familie într-o localitate rurală, dar mai ales despre importanța vaccinării și a evenimentului organizat de Primăria comunei Vedea, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și DSP Giurgiu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole