11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Mesajul deputatului Radu POPA, cu ocazia Zilei Europei

Viitorul a fost, inițial, doar un gând. Aceasta poate fi și definiția Uniunii Europene, splendidul vis al lui Robert Schuman împărtășit lui Jean Monet și agreat de marii constructori europeni ai păcii postbelice. Astăzi, România este parte definitorie a acestui spațiu comunitar și contribuie, prin elementele culturale specifice, la consolidarea Uniunii Europene.
Noi, românii, avem valori cu care putem concura lumea întreagă și multe motive pentru care să ne mândrim cu moștenirea culturală pe care țara lui George Enescu și a lui Brâncuși, a lui Eugen Ionesco și a lui Gheorghe Zamfir, a Mariei Tănase, a lui Nicolae Kirculescu și a lui Mihai Crețu, a lui Iosif Ivanovici și a lui Ciprian Porumbescu au dăruit-o Europei și cetățenilor săi.
Dumneavoastră, giurgiuvenii mei dragi, sunteți parte a acestei bucurii. Grație eforturilor făcute de guvernul Adrian Năstase, ne bucurăm de libertatea de mișcare și de dreptul la un loc de muncă mai bine plătit. Suntem cu un pas mai aproape de visul generațiilor trecute.
Ca giurgiuvean și ca român, mă simt european și puternic și îmi doresc o Românie care să promoveze politicieni onești și profesioniști, premisă a redresării țării și a construcției unui drum alături de marea familie europeană.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole