3.9 C
Giurgiu
joi,30 noiembrie 2023
spot_img

Mesaj EMOȚIONANT al deputatului PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, după dispariția lui Mihai Șora

Trecerea la cele veșnice a lui Mihai Șora sâmbătă, 25 februarie, nu a trecut fără reacții. Mediul on-line, televiziunile, presa în general, au fost invadate de mesaje de condoleanțe, dar și de știri legate de marele erudit.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu prin intermediul site-ului de socializare pe care Mihai Șora era extrem de activ, se numără deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga, cea care scrie:

„Mihai Șora, într-una din ultimele sale postări:

”Ce are mai de preț Europa sunt tocmai mințile cetățenilor ei; în ele se află resursele, din ele vin și bunăstarea, și tehnologiile, libertățile individuale și pacea. Ele trebuie protejate cu orice preț de toxinele propagandei statelor totalitare, de veninul și falsurile distilate în presa aservită, de ideologi și extremiști care abia așteaptă să ajungă la putere”.

Mulțumim și drum lin!🕊️

Dumnezeu să-l odihnească pe Mihai Șora!”

Mihai Șora s-a născut la 7 noiembrie 1916, în localitatea Ianova, județul Timiș. A trăit, pe rând, perioada monarhiei, apoi a fost martor al ascensiunii și decăderii comunismului, iar în ultima parte a vieții a trăit în democrația pentru care a luptat și în care a crezut. Îi plăcea să spună că a crescut odată cu România, chiar dacă la Unirea de la 1 Decembrie 1918 avea doar doi ani.

Cu zeci de cărți de filosofie scrise, cu tratate și traduceri ale unor importante opere, cu un limbaj al postărilor sale care transmitea în mod clar mesajul ce se dorea transmis, distins cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București și cu Premiul Cetățeanului Europei (ambele în anul 2018), decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler (2016), Mihai Șora era, din 24 octombrie 2012, membru al Academiei Române.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole