16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Marfă de contrabandă, de aproape trei miliarde, confiscată la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat în cala unui autocar, printre bagajele pasagerilor, cantitatea de 2.236 de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 02.45, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, colegii noștri au descoperit în cala autocarului, printre bagaje, mai multe pungi din plastic de culoare neagră, care conţineau 1.236 articole vestimentare precum și cantitatea de 1.000 parfumuri, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii de frontieră au stabilit faptul că bunurile sus-menționate aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 45 de ani,  pasager al autocarului.

Parfumurile și articolele vestimentare, estimate la o valoare de  263.980 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate la sediul instituţiei noastre.

În prezent, cetățeanul turc este cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole