15.2 C
Giurgiu
duminică,8 septembrie 2024
spot_img

Mai puține sancțiuni și accidente grave pe drumurile din județul Giurgiu, dar mai multe permise reținute…

În cadrul unei conferințe de presă susținută de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au fost abordate, printre altele, și situațiile mai mult sau mai puțin obișnuite cu care s-au confruntat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Giurgiu.

Astfel, conform unei statistici întocmite de aceștia, în primele șapte luni ale acestui an s-au produs 16 accidente grave, cu opt mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, în urma cărora a rezultat decesul a 8 persoane (cu șapte mai puține față de primele 7 luni ale lui 2023).

Principalele cauze generatoare de producere a accidentelor rutiere grave au fost, conform polițiștilor giurgiuveni, neacordarea de prioritate a vehiculelor (39) și abaterile bicicliștilor (35).

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, în primele 7 luni ale anului 2024, poliţiştii rutieri au organizat 193 de acţiuni, din care 164 cu efective proprii şi 29 cu alte formaţiuni de poliţie sau în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii ori ai societăţii civile.

În cadrul activităților desfășurate pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, au fost înregistrate 293 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice (cu 4 mai puține față de perioada corespondentă).

Pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 24.092 de sancţiuni contravenţionale (-902), iar ca măsură complementară au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, 4.353 de permise de conducere (+209) şi au retras 1.371 de certificate de înmatriculare (+45).

În primele 7 luni ale anului 2024, polițiștii rutieri au organizat zilnic acțiuni punctuale în zonele și pe segmentele de drumuri cunoscute cu risc de accidente rutiere, săptămânal fiind organizate și desfășurate acțiuni de amploare, cu efective mărite, în baza analizelor realizate, respectiv a datelor și informațiilor avute la dispoziție.

Derularea unor astfel de acțiuni va continua în perioada următoare, punându-se accent pe prevenirea și combaterea cauzelor generatoare, respectiv disciplinarea celorlalți participanți la trafic (pietoni, bicicliști, căruțași, etc).

Totodată, la nivelul inspectoratului a fost demarată o campanie cu caracter preventiv, implementată, într-o primă fază, până la finalul anului 2024, care se adresează participanților la trafic din mediul rural, direcționată, în principal, către categoriile de participanți ce prezintă un risc crescut de a genera accidente rutiere (pietoni, bicicliști, căruțași, etc).

Activitățile preventive vor fi desfășurate de polițiștii rutieri din întregul județ, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu reprezentanți ai autorităților locale și autorităților locale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole