26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Lupul paznic la oi?! Sorin Bugălă, „uns” șef la conducerea Poliției Mihăilești

Începând cu data de 17 august 2021, comisarul șef Sorin Bugălă a fost împuternicit la comanda Postului de Poliţie Mihăileşti.  Iniţial pentru acest post ar fi fost preferat controversatul comisar şef de poliţie Vişenescu Petrişor Puiu, implicat în mai multe scandaluri în perioada în care a condus poliţia Mihăileşti.

De altfel, se pare că o bună bucată de timp, la Mihăilești se tot petrec fenomene ciudate, în sensul că numărul agresiunilor, al tâlhăriilor, a crescut ușor, semn că se cerea „o mână de fier” care să coordoneze poliția din localitate.

Dar, cine este Sorin Bugălă, comisarul șef care a preluat conducerea Poliției orașului giurgiuvean? Pe lângă faptul că este absolvent la zi al Academiei de Poliție (așa scrie în CV-ul său, și culmea ar fi ca unitatea de pregătire a polițiștilor să aibă și grupe de „seral” sau, Doamne ferește, de „frecvență redusă”), este și un personaj destul de controversat, apropiat al unui actual primar, cu mari probleme legale: Dan Pasat, condamnat la trei ani de închisoare pentru șantaj, devenit ales local al comunei Bucșani la alegerile din septembrie 2020.

Iată ce scria, în 2011, publicația online adevarul.ro, despre relația celor doi:

Şeful Poliţiei din oraşul Bolintin Vale, cel de care aparţine localitatea de domiciliu a parlamentarului, este nimeni altul decât finul său, Sorin Bugălă. Acesta din urmă are obligaţia legală de a-l supraveghea pe Păsat să nu încalce restricţiile impuse de procurorii DNA, de a nu părăsi ţara. (…) Sorin Bugălă a refuzat să facă vreun comentariu asupra situaţiei în care se află naşul său, dar a spus că relaţia dintre ei a rămas aceeaşi. „Nu trebuie să spun cuiva care este relaţia dintre mine şi Dan Păsat. Nu e treaba nimănui şi n-am de gând să spun tuturor“, a spus Sorin Bugălă.  Cu toate că Ogrezeni face parte din jurisdicţia Poliţiei Bolintin Vale, Bugălă a negat că supravegherea lui păsat intră în atribuţiile lui. „Nu e treaba mea să-l supraveghez. Să se ocupe poliţia din localitatea de unde stă. N-am eu treabă cu asta“, a mai spus Bugălă”.

Aceste declarații apăreau în februarie 2011, nouă luni mai târziu, pe 23 decembrie 2011, Bugălă fiind demis de la conducerea Poliției Bolintin Vale.

Un an mai devreme, tot prin intermediul internetului, aflăm că același Sorin Bugălă, fin al lui Dan Pasat, ajunge ca, în luna august 2010, să „nășească” un interlop: Marin Constantin, zis “Marian Boxerul”, un interlop de şoc şi groază, aflat în slujba lui Dan Păsat ca bodyguard şi spaima locuitorilor din nordul judeţului.Iar în 2013, pentru munca depusă, Sorin Bugălă apare pe lista celor avansați în grad la împlinirea a 191 de ani de la înființarea Poliției Române, alături de alți opt comisari, printre ei și Petrișor Vișenescu, cel care își dorise postul de conducere de la Mihăilești. Ambii figurau, la acea dată, ca fiind colegi la Poliția pe care, opt ani mai târziu, și-au dorit să o conducă. Dar, cum nu există decât un loc de lider, în grații a fost se pare Sorin Bugălă, ale cărui „pete” din trecut au cântărit mai puțin decât cele ale lui Vișenescu.


Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole