22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Lupu a făcut-o…de oaie!

Cinci mii de lei trebuie să îi achite fostul director general al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, Marius Cătălin Lupu Șerban, președintelui Consiliului Județean Giurgiu, ca urmare a deciziei instanței de judecată din Giurgiu.

Scurtă istorie

În luna iulie a anului trecut, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, îl „retrograda” pe cel care ocupa funcția de director general al DGASPC Giurgiu, Marius Cătălin Lupu Șerban, pe o funcție inferioară, dar, culmea, cu același salariu. În concluzie, Lupu nu pierdea decât „titlul”, situația din punct de vedere pecuniar fiind, de fapt, aceeași! Numai că, ce să vezi…Pe data de 21 septembrie 2021, fostul director general, în urma unei cereri înregistrate la Tribunalul Giurgiu sub numărul  1484/122/2021 îl acționa în instanță pe Președintele Consiliului Județean Giurgiu, contestând decizia acestuia de mutare pe un alt post.

Au urmat o serie de termene, începând cu 16 noiembrie 2021, ultimul fiind pe data de 3 mai 2022, obiectul acestui proces fiind litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999).

Bun de…plată!

Deși, de fiecare dată când a fost întrebat, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a explicat, cu lux de amănunte, motivele acelei mutări pe un post inferior celui de director general, fără afectarea veniturilor încasate, Lupu a ținut-o pe-a lui! Că i s-a făcut o nedreptate…! Drept pentru care și-a căutat dreptatea în instanță! Și, cum justiția este OARBĂ, decizia judecătorilor de la Tribunalul Giurgiu a venit pe data de 3 mai, adică acum două zile. În mod – probabil – neașteptat pentru el, Marius Cătălin Lupu Șerban a pierdut! Mai mult, același Lupu este dator la Președintele Consiliului Județean Giurgiu cu suma de 5000 de lei, sumă decisă de instanță, drept cheltuieli de judecată.

Iată cum sună, pe scurt, decizia instanței de judecată:

„Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Lupu Şerban Marius Cătălin, în contradictoriu cu pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu. Obligă reclamantul la plata către pârât a sumei de 5000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce se depune la Tribunalul Giurgiu.

Document: Hotarâre 03.05.2022”.

În loc de epilog…de moment!

Probabil că Lupu va ataca, cu recurs, decizia instanței, însă, așa cum precizam și într-un articol anterior, în care însuși Agenția Națională a Funcționarilor Publici dădea dreptate aceluiași Consiliu Județean Giurgiu, se pare că de două ori Lupu a pierdut…Este, de altfel, o vorbă din bătrâni, care spune că, „atunci când doi îți spun că ești beat, te duci și te culci”. Extrapolând, când două decizii îți sunt potrivnice, ar trebui să accepți situația, și să îți vezi de viață în continuare!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole