Ca pe timp de pandemie, tradiționalul bâlci de Sf. Maria de la Giurgiu nu a mai ținut, ca altă dată, 10 zile, ci doar patru. Timp totuși suficient pentru comercianții ambulanți de oale, crătiți, linguri sau alte mărunțișuri să își crească, cumva, bugetul afectat de COVID 19.
Încă de la intrare, mirosul de mici, coastă sau cârnați la grătar îi îmbie pe amatorii de luat masa „în oraș” să se așeze la una dintre mesele special amenajate. Prețurile…ca de bâlci! Micul se vindea cu patru lei, cârnatul pornea de la 8 lei, iar amatorii de coastă sau ceafă la grătar trebuie să scoată din buzunar între 8 și 12 lei pentru o sută de grame…Și, cum un grătar merge de minune cu o bere, paharul de 400 ml se vindea cu 6 lei, iar o murătură ce se potrivește la ceafă sau la coastele rumenite costă 5 lei suta de grame…
Nu lipsesc din panorama bâlciului „tiribombele”, părinții trebuind să achite pentru distracția micuților, ce nu depășește 3 minute, între 10 și 15 lei…Să nu mai punem la socoteală baloanele, jucăriile…
Nici adulții nu sunt ocoliți de minunățiile bâlciului de Sântă Mărie…Scaune sau linguri de lemn, „croite” la fața locului de nea Gheorghe și tanti Leana din Năsturelu (jud. Teleorman) sau ceaune de fontă, forme pentru prăjituri sau haine de toate felurile, pentru toate gusturile și mărimile, toate îi îmbie pe giurgiuvenii care, timp de patru zile, trec „pragul” bâlciului de Sf. Maria, organizat, anul acesta, într-o locație inedită: în jurul Parcului Tineretului (mai cunoscut printre locuitorii orașului ca Parcul fără nume sau Parcul Steaua Dunării).
Dar să nu uităm că, totuși, suntem în plină pandemie de COVID 19, astfel că normele de protecție trebuie respectate, la bâlci fiind adus chiar și un centru mobil pentru vaccinare, căruia i-au trecut, până acum, pragul, zece giurgiuveni!