23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

JURNAL DE CĂLĂTORIE: Sighișoara, orașul lui Dracula, de redescoperit la fiecare vizită, cu popas OBLIGATORIU la PENSIUNEA GIA! (GALERIE FOTO)

La aproape patru sute de kilometri de Giurgiu (dar, credeți-mă pe cuvânt, merită fiecare metru parcurs), se află orașul Sighișoara. Mulți îl asociază, involuntar, cu Festivalul Medieval desfășurat, an de an, spre finele lunii iulie. Dar nu doar în asta constă minunile orașului. Cetatea ce veghează de pe un deal tot orașul merită redescoperită la fiecare vizită. Turnul cu Ceas, dar și celelalte turnuri ale meșteșugarilor, străzile parcă desprinse din istorie, cu denumiri ce amintesc de breslele de odinioară, toate își așteaptă turiștii, zi de zi, lună de lună, indiferent de anotimp. Iar Sighișoara merită descoperită oricând, nu doar la Festivalul Medieval…De fapt, fiecare zi, este un festival în Cetate. Artiști ambulanți, artizani, terase și localuri, toate te îmbie să (re)descoperi minunea din județul Mureș.

Și, cum nu se poate fără un loc în care să tragi (și drumeții de odinioară aveau nevoie de un loc în care să își culce capul), recomandarea noastră este, de departe, PENSIUNEA GIA. Se află la cinci minute de gară (dacă preferi să ajungi cu trenul la Sighișoara – și aceasta este, de fapt, recomandarea noastră), și la mai puțin de 20 de minute de Piața Cetății, punctul zero al vizitelor din Cetate, pensiunea oferă turistului dornic de a descoperi orașul de pe malurile Târnavei Mari un loc de odihnă mai mult decât plăcut, dar și un loc din care să își programeze vizitele în oraș și în împrejurimi. La Sighișoara puteți învăța, aproape pe viu, despre adevăratul Vlad Țepeș (DRACULA), dar și despre legenda lui, în cele două locuri special amenajate în Piața Cetății: MYstical Transilvania (cu cele două muzee senzoriale, Sighișoara Tales și Dracula Investigations, și unde musai trebuie să încercați cele mai bune smoothie-uri din lume) și Casa lui Dracula, unde cei slabi de inimă nu prea au ce căuta.  

Administratorul pensiunii, Vasile Drăghici, îți stă la dispoziție și chiar te îndrumă pe tine, turist ajuns pentru prima dată în Sighișoara, ce merită vizitat, în afara clasicei Cetăți.

Pensiunea GIA, locul în care, musai, trebuie să poposești!

Cu prețuri mai mult decât convenabile, cu o curățenie exemplară, aflată la nici 100 de metri de Gara Sighișoara și la circa 15 minute de centrul Cetății, Pensiunea GIA este locul ideal de cazare pentru turistul ajuns, indiferent de oră, în orașul de pe Târnava Mare. Cu o capacitate totală de 28 de locuri (în 12 camere, fiecare dotată cu baie proprie), este bine să îți faci rezervare din timp, pentru a fi sigur că vei beneficia de cele mai bune condiții de cazare, aproape egale cu cele ale unui hotel (le lipsește piscina și, eventual, aerul condiționat, dar, vă asigurăm, acesta este de prisos pentru nopțile răcoroase din timpul anului).

Mai mult, partenerii dumneavoastră necuvântători vor putea să vă fie alături în camere, contra unor sume modice (30 de lei, animăluțele de talie mică, 60 de lei, cele de talie mare). La exterior, beneficiați de un grătar unde se pot lega chiar și prietenii, de un spațiu verde și de o curte extrem de frumos amenajate, toate menite să facă din sejurul fiecăruia un moment de neuitat. Toate acestea, dar și alte beneficii ale Pensiunii, merită să fie descoperite pe viu!

(P) – Pentru mai multe informații poți contacta direct unitatea de cazare: Vasile Draghici, 0040722490003.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole