17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Investițiile curg în comuna OINACU. Primarul Fabian ȚÎRCĂ, despre cele mai recente realizări

„Vă anunț cu bucurie că mare parte dintre lucrările demarate cu ceva timp în urmă, sunt fie finalizate, fie în curs de finalizare. Două dintre investițiile despre care vă vorbeam cu doar două luni și jumătate în urmă sunt deja finalizate. Este vorba despre un parc nou, unde locuitorii satului Comasca vor putea, de acum, petrece clipe de relaxare, precum și un modern teren de sport, cu gazon sintetic, unde copiii și tinerii satului vor putea juca fotbal.

Pe de altă parte, o bună parte a lucrărilor sunt aproape finalizate. Garajul pentru utilajele și uneltele primăriei este aproape gata, iar grădinița din satul Comasca este și ea aproape finalizată, urmând ca, din toamnă, preșcolarii acestui sat să înceapă cursurile într-o clădire modernă, cu toate utilitățile necesare. De asemenea, am achiziționat, pentru serviciile de gospodărire efectuate de angajații Primăriei, o autoutilitară nouă.

Și pentru deținătorii de carduri bancare am o veste bună: la sediul vechii primării am montat un bancomat, astfel că atât locuitorii comunei, cât și cei aflați în tranzit prin localitatea noastră, vor putea retrage sume de bani fără a mai fi nevoiți să facă drumuri la Giurgiu sau în alte localități”, anunța, de curând, primarul comunei Oinacu, liberalul Fabian Țîrcă.

O altă lucrare ce se derulează în aceste zile este cea de decolmatare a canalului de desecare Comasca, lucrare ce, odată finalizată, va reprezenta un real beneficiu pentru crescătorii de animale, ce vor avea unde să se adape în această perioadă extrem de secetoasă, dar și agricultorii, care vor putea folosi apa pentru irigații.

O altă lucrare extrem de importantă pentru comuna Oinacu este cadastrarea generală, mai întâi fiind intabulate terenurile din intravilanul comunei, urmând ca, apoi, să se efectueze cadastrarea pentru extravilan.

„Acesta este, dacă pot spune așa, unul dintre cele mai mari beneficii ale locuitorilor, aceștia urmând să beneficieze, în mod gratuit, de cărți funciare, de actualizarea datelor și suprafețelor, fără a mai fi nevoiți să caute în Giurgiu specialiști care i-ar fi costat, în caz contrar, sume importante de bani.

În afara acestor investiții, în perioada următoare vom începe multe alte lucrări, extrem de importante pentru locuitorii comunei noastre, dar despre acestea vom vorbi la momentul potrivit.”, a încheiat primarul comunei Oinacu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole