19.1 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Încăpățânarea primarului din Mârșa, întârzieri pentru dezvoltarea localității…

Încă din luna noiembrie a anului 2020 locuitorii comunei Mârșa visează (deocamdată, frumos) la o rețea de distribuție gaze naturale, proiect ce ar putea fi finanțat prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Mai exact, acest demers – susține, într-o postare pe facebook – al conducerii Primăriei trebuia să devină realitate în perioada următoare, fără ca cei din fruntea comunei să țină cont de sfaturile mai multor autorități și a altor persoane implicate în accesarea de fonduri europene. Mai exact, pentru un mai mare succes, era indicată asocierea cu o comună apropiată, mai concret…cu Roata de Jos. Comună mare, cu potențial…dar, când vrei să tragi spuza doar pe turta ta și apoi să te lauzi, e mai la îndemână.

Zis și făcut. Primăria Mârșa depune, la 14 noiembrie 2020, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, proiectul „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Mârșa”, ignorând, așa cum precizam, sfaturile altora de a depune acest proiect laolaltă cu altă Unitate Administrativ Teritorială.

Aproape un an mai târziu, mai exact în luna octombrie 2021, apare un prim răspuns din partea Ministerului, prin care Primăria Mârșa era înștiințată de faptul că respecta criteriile prevăzute în Ghidul Solicitantului, cererea urmând să își continue „drumul” spre etapa evaluării tehnico-economice. Până aici, nimic nu garanta conducerii primăriei din comuna giurgiuveană că ar avea asigurată finanțarea proiectului.

Câteva luni mai târziu, Primăria Mârșa era înștiințată, de către aceeași entitate evaluatoare, de faptul că s-a trecut cu bine și de etapa evaluării tehnico-economice, și că cererea de finanțare ar fi fost admisă, fără a se preciza, din nou, când va intra la finanțare propriu-zisă proiectul respectiv. O zi mai târziu, Ministerul îi înștiința pe cei de la Mârșa că, deși întruneau condițiile și se calificau pentru finanțare în stadiul inițial, nu puteau prinde totuși fonduri. Nu are rost să redăm discursul primarului din comuna Mârșa, postat pe contul de facebook, precum și acuzațiile aruncate – oarecum indirect – la adresa liberalilor, vorbe ce nu fac deloc cinste unui edil de comună aflat la conducerea comunei din anul 2008! Cert este că, dacă ar fi ascultat măcar 5% din ceea ce i s-a recomandat, și anume să se asocieze cu o altă comună, pentru obținerea unui punctaj mai mare, alta ar fi fost situația.

Mai mult, sursele noastre spun că, pentru realizarea lucrării, administrația publică din Mârșa ar fi scos deja la licitație lucrarea de racordare, licitație la care s-ar fi înscris…doar o singură firmă! Ceea ce ne face să credem (suspiciune rezonabilă) că acolo totul era „cu dedicație”, pentru ca doar o firmă de casă să câștige și să realizeze ceea ce oamenii din comună își doreau de mult timp, dar lucru la care pot încă doar să viseze, din cauza ambițiilor copilărești ale primarului PSD Virginia Drăgan…!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole