22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

Împătimit al jocurilor de noroc, soțul deputatului PSD Giurgiu, Elena DINU, gata să parieze pentru scaunul de director al DRDP București

Cu doar câteva zile în urmă, lumeapolitică.ro publica, sub titlul „Un jucător de poker în „pole position” pentru Direcția de Drumuri București. Află cine este soția lui Daniel Dinu!” o serie de dezvăluiri legate de familia social-democrată aflată, într-un fel sau altul, în funcții importante la nivel național.

Despre Daniel Dinu am mai scris și noi cu câteva zile înainte de desfășurarea unui concurs pentru un post în județul Buzău, post care reprezenta, de fapt, o rampă de lansare pentru ținta finală: scaunul de director al DRDP București, cea mai mare direcție din cadrul CNAIR.

Așa cum spuneam, Daniel Dinu a susținut în Săptămâna Mare concursul pentru banalul post de inginer la Biroul de Mecanizare al DRDP Buzău, concurs pe care l-a și câștigat, de altfel. Economedia susține că acesta este primul pas pentru ca Dinu să ajungă șef al DRDP București, cea mai mare structură regională a CNAIR.

El a mai condus structura între 2017 și 2019 și a fost demis de ministrul Cuc. De această dată revenirea pare să fie sigură. Calitatea de soț al deputatei PSD Giurgiu pare a fi, în opinia celor de la lumeapolitică.ro, o calitate mai mult decât suficientă pentru a-l propulsa în fruntea DRDP București, teleportându-l direct de la Buzău.

Și totuși, care este miza acestei disperări de a reveni în funcția pe care, vremelnic, a ocupat-o și în mandatul fostului ministru al transporturilor, Răzvan Cuc (un apropiat al lui Marian Mina și al lui Niculae Bădălău, la vremea aceea, căzut în dizgrație la scurt timp de la debarcarea guvernului Grindeanu).

Se pare că ar fi vorba despre un teren de 1112 hectare care trebuie împădurite, spun cei de la site-ul amintit. Deși este de profesie medic, și este vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Elena Dinu pare că se pricepe – și este extrem de interesată – de infrastructura de transport și de drumurile din România. Ea a adresat o interpelare Ministerului Mediului cu privire la perdelele vegetale de pe marginea șoselelor. „Are MMAP o strategie naţională referitoare la plantarea de perdele vegetale de-a lungul drumurilor, cel puțin a celor mai importante și mai expuse dintre ele?” l-a întrebat Elena Cristina Dinu pe ministrul Barna Tanczos pe 26 mai 2021.

Acesta i-a devoalat interesul într-un răspuns transmis Camerei Deputaților la două luni distanță. În prezent CNAIR a inițiat procedurile de atribuire a contractelor de servicii pentru împădurirea a 1112 hectare de teren!

„Pentru acest an în listele de investiții ale Gărzilor Forestiere se află 38 de obiective de investiții” se arată în răspunsul Ministerului Mediului către soția lui Daniel Dinu.

Gata să joace loteria drumurilor din România!

Daniel Dinu este un împătimit al jocurilor de noroc, mai afirmă cei de la lumeapolitică.ro. În ultima declarație de avere depusă de soția sa la Camera Deputaților ea a scris faptul că Daniel Dinu a adus acasă aproape 2000 de lei din jocurile de noroc în anul 2020.

În 2019, veniturile lui Dinu din poker au fost modeste. El a încasat 1300 lei de la TSG Interactiv (o firmă din paradisul fiscal Island of Man care organizează jocuri de poker online) și Hattrik PSK (firma croată de pariuri care deține Casa Pariurilor). Soțul deputatei a înregistrat și în 2018 venituri din jocurile de noroc dar nu a scris suma exactă în declarația de avere.

Declarația de avere nu conține sumele jucate de Dinu Daniel la poker în acești trei ani, și nici proveniența lor. De asemenea, nu sunt consemnate pierderile sale pe alte platforme de jocuri de noroc. Este cert că posibilul viitor director al DRDP București are o problemă constantă cu jocurile de noroc, conchid jurnaliștii publicației on-line amintite.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole