22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă sprijină municipiul Giurgiu pentru plata încălzirii. Liberalii giurgiuveni, artizani ai salvării situației din municipiu

Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Giurgiu suma de  2.128.449 de lei pentru plata agentului termic în luna ianuarie 2022.  Subvenția este acordată pentru consumul de gaze naturale. Săptămâna trecută, municipiul Giurgiu a primit 628.969 de lei pentru plata gazelor naturale folosite pentru încălzire în luna februarie. Acesta este mesajul transmis, în această după amiază, de președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.  

În calitate de președinte al PNL Giurgiu, am cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu, spune Motreanu.

Fondurile alocate municipiului pentru încălzire sunt o veritabilă gură de oxigen, mai cu seamă că în ultima perioadă prețul la gaze naturale a sărit, pur și simplu, în aer, iar bugetul local devenise insuficient pentru plata acestuia. Mai mult, exista riscul real ca primăria să intre în incapacitate de plată, lucru precizat de primarul municipiului, Adrian Anghelescu, într-o recentă conferință de presă.  

Am inițiat acest demers după ce Primăria Giurgiu a epuizat toate resursele financiare disponibile. Primăria a făcut eforturi să plătească subvenția și să nu crească prețurile la consumatori. Însă, prețul cu care Primăria Giurgiu achiziționează gazul a crescut de cinci ori față de anul trecut. Este vorba de o criză energetică la nivel european, iar Primăria Giurgiu nu are resursele financiare pentru a contracara efectele acestei crize.

Mă bucur că Guvernul a răspuns favorabil solicitării, modificând legislația pentru a putea subvenționa prețul gigacaloriei și acordând sprijin financiar municipiului Giurgiu, a mai spus președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Intervenția acestuia, alături de parlamentarii giurgiuveni liberali, pentru rezolvarea situației municipiului, demonstrează, o dată în plus, faptul că în PNL Giurgiu contează faptele, nu vorbele și declarațiile politicianiste.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole