26.3 C
Giurgiu
duminică,23 iunie 2024
spot_img

„Glasul roților de tren” se aude, din nou, în Gara Giurgiu! Dan Motreanu, Toma Petcu și Adrian Anghelescu au participat la reinaugurarea liniei CF Giurgiu – București (FOTO/VIDEO)

Aproape două decenii au fost necesare ca podul de la Grădiștea, prăbușit în 2005, în urma unor inundații, să fie refăcut. Parcă tema muzicală „Podul de piatră” se transpunea, campanie electorală după alta, într-un adevăr crunt. Mulți dintre giurgiuveni nici nu mai credeau că, în viața asta, vor mai putea circula cu trenul pe relația Giurgiu – București Progresu.

Au fost făcute promisiuni, s-au tot dat termene, dar niciodată vorbele nu deveneau realitate. Anii treceau, unul după altul, iar linia ferată dintre Giurgiu și București Progresu devenea, ușor-ușor, un rai al buruienilor, al uitării și degradării.

Dar iată că, pe 1 iunie 2024, minunea s-a întâmplat! Primul tren care va circula pe această relație a intrat în Gara Giurgiu Oraș, cu puțin înainte de ora 8 dimineața, având la bord câteva zeci de călători. Cu toții, impresionați de faptul că, iată, există o alternativă ieftină pentru drumurile la București. Până acum, scoteau din buzunar 25 de lei pentru un drum cu microbuzul (uneori în condiții vitrege, spațiul de stat fiind mic, înghesuit, iar în unele situații aerul condiționat era oprit pentru că cineva striga, din fundul microbuzului, că „e corent, domnu șofer”), dar acum biletul de tren este la jumătate față de această valoare, iar condițiile de transport sunt mult mai bune decât în microbuz!

La bordul primului tren care a revenit în cea mai veche gară feroviară din sudul țării, s-au aflat doi dintre artizanii realizării efective a reconstrucției podului de la Grădiștea: europarlamentarul liberal Dan Motreanu și senatorul Toma Petcu. La coborâre, cei doi au declarat:

Prezent la acest important eveniment pentru comunitatea giurgiuveană, primarul Adrian Anghelescu preciza, la rândul său:

Și deputatul Alexandru Andrei, un alt artizan al faptului că visul giurgiuvenilor de a merge la București cu trenul a devenit realitate, afirma:

Detalii interesante din punct de vedere tehnic au fost oferite de inginerul CFR Alin Dumitru:

La scurt timp, garnitura de tren a pornit pe drumul retur, către București, cu peste 30 de călători la bord…

Iar pe drum, cei aflați la bordul trenului au ce admira…de la peisaje și câmpuri ce îți fură ochii, la gări reabilitate…

Impresionant a fost, pentru toată lumea, faptul că în fiecare gară sau la fiecare intersecție erau cetățeni care, ajutați de tehnologia modernă (telefoane mobile), își doreau să imortalizeze acest moment, până la urmă, istoric! Dar, de departe, cel mai impresionant moment a fost cel al traversării noului pod de la Grădiștea.

Așa cum precizam anterior, la evenimentul găzduit de Gara Giurgiu au fost prezenți președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, senatorul PNL Giurgiu, Toma Petcu, deputatul Alexandru Andrei, primarul Adrian Anghelescu, viceprimarul Ionel Muscalu, secretarul general al PNL Giurgiu, Fabian Țîrcă.

Material comandat de Partidul Național Liberal – PNL Giurgiu, executat de CĂLIN OANA-CRISTINA PFA, CMF 21240015

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole