22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Giurgiuvenii se pot plimba, din nou, cu vaporașul pe Dunăre

Mai bine de 20 de ani au așteptat giurgiuvenii să poată admira, din largul Dunării, malurile românesc și bulgăresc ale bătrânului fluviu. După tentativa nereușită a lui Lucian Iliescu de acum un deceniu și jumătate, când l-a implicat în „afacerea” legată de plimbările pe Dunăre pe consilierul Gheorghe „Conu’” Spoială, dar și după ce investitorul privat ce oferea, contra sumei de 35 de lei de persoană, scurte croaziere de câte o oră pe Dunăre cu un vaporaș de câteva locuri, iată că, începând cu anul acesta, municipalitatea va pune la dispoziția locuitorilor municipiului și turiștilor un mod agreabil de petrecere a timpului liber.

Vaporașul „Valahia”, primit cu titlu gratuit de la Poliția de frontieră, și reabilitat și modernizat contra sumei de 2 milioane de lei (prin Programul Operațional de Pescuit și Amenajări Maritime – POPAM 2014 – 2020) și-a făcut astăzi, 2 aprilie, „botezul” de agrement, la bord avându-i pe cel în al cărui mandat a apărut ideea: primarul Nicolae Barbu, dar și mai mulți consilieri locali liberali și ai partidului fostului edil.

Nu au lipsit, desigur, preoții, care au sfințit mica ambarcațiune ce va transporta, la fiecare cursă (ce va dura aproximativ o oră) 28 de pasageri, contra sumei cuprinse între 15 și 17 lei.

Traseul încă nu este stabilit concret, municipalitatea așteptând idei și propuneri din partea giurgiuvenilor, dar va include, mai mult ca sigur, Podul Prieteniei, Portul Giurgiu și grindurile Mocanu sau Mocănașu.

Despre proiectul propriu zis a vorbit reprezentantul constructorului ElectroScoica Mar Constanța, directorul adjunct Dan Alexandru George:

Și fostul edil al orașului, Nicolae Barbu, precum și fostul viceprimar Ionuț Cioacă au detaliat atât proiectul ce va fi implementat în luna iunie, cât și despre alte proiecte demarate în fosta legislatură, ce urmează a fi finalizate de actualul primar, Adrian Anghelescu:

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole