12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Giurgiuvenii pot respira ușurați. Guvernul, grație intervenției parlamentarilor PNL și primarului Adrian Anghelescu, va aloca sumele pentru încălzirea municipiului

Intervenţiile şi demersurile făcute de primarul Adrian Anghelescu în această perioadă pentru găsirea resurselor financiare necesare achitării gazului în avans, au avut rezultatul scontat. Astfel, Guvernul condus de Prim-ministrul Nicolae Ciucă a înţeles că trebuie să intervină urgent pentru rezolvarea situaţiei de la Giurgiu privind încălzirea centralizată. În afara primarului Anghelescu, și cei trei parlamentari liberali giurgiuveni (deputații Gabriela Horga și Alexandru Andrei, precum și senatorul Toma Petcu) au făcut un adevărat lobby pe lângă conducerea guvernului, pentru a se aloca sume necesare funcționării distribuției de agent termic.

La nivelul municipiului, s-a reluat deja furnizarea agentului termic, atât către populație, cât mai ales către unitățile școlare, ce luni, 10 ianuarie, vor începe cursurile în format fizic. Suma cerută inițial de către conducerea Primăriei Giurgiu este de 12 milioane de lei, necesari pentru asigurarea materiei prime (gaz natural) pentru agentul termic, dar orice sumă ce va fi aprobată în cursul săptămânii viitoare de către Guvern va fi binevenită pentru municipiul nostru.

Guvernanţii sunt de acord că bugetul admistraţiei locale din Giurgiu este foarte mic şi că trebuie alocat, în regim de urgenţă, un sprijin financiar pentru deblocarea situaţiei. În aceeaşi împrejurare, se mai află şi câteva municipii din ţară, astfel că edilul Adrian Anghelescu a primit asigurări că săptămâna viitoare va fi iniţiată o Hotărâre de Guvern, în vederea alocării fondurilor cu destinaţie specială – termie, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole