16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Giurgiu și Tivat (Muntenegru), două orașe înfrățite și care au de învățat unul de la celălalt

După doi ani de muncă asiduă, a mai tuturor departamentelor din Primăria Giurgiu, municipiile Giurgiu și Tivat (Muntenegru) au devenit de astăzi, 22 aprilie, municipii înfrățite, menite să aibă de învățat unul de la celălalt.

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, afirma, în cadrul ședinței solemne de semnare a acordului de colaborare dintre cele două orașe:

„Avem astăzi deosebita plăcere să găzduim un eveniment deosebit ocazionat de vizita la Giurgiu a delegației din Tivat – Muntenegru, municipalitate cu care de astăzi vom deveni orașe înfrățite.

Bucuria evenimentului de astăzi este cu atât mai mare cu cât se desfășoară sub egida Zilelor Municipiului Giurgiu, în preajma sărbătoririi Sfântului Gheorghe, protectorul orașului Giurgiu. Așa cum vă spuneam, astăzi vom semna protocolul de colaborare prin care ne angajăm să ne susținem reciproc, să desfășurăm activități comune și să acționăm împreună pentru binele comunităților pe care le reprezentăm”, a precizat primarul Adrian Anghelescu.

La rândul său, edilul municipiului Tivat, Zeljko Kommenovic, și-a manifestat încrederea în reușita protocolului de colaborare dintre cele două orașe, fiecare având de învățat de la celălalt.

Din delegația muntenegreană au făcut parte, pe lângă primarul municipiului Tivat, Zeljko Kommenovic, Dalibor Durovic, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Muntenegru în România, Radu Gorincioi, ministru-consilier, Consulul României în Muntenegru, Milan Markovic, președintele Consiliului Local din Tivat, dar și autorități județene giurgiuvene, Cristian Gratianu, administratorul public al județului, precum și reprezentanți ai autorității locale, consilieri, cei doi viceprimari ai municipiului (Ionel Muscalu și Marian Damian), precum și membri ai Executivului Primăriei Giurgiu.

Tivat este un  superb oraș turistic din Muntenegru, un exemplu de bună practică în administrație și afacere, iar primarul Adrian Anghelescu a precizat, în încheiere, faptul că împreună cele două municipii vor dezvolta proiecte importante, durabile și cu efecte pe termen mediu și lung pentru ambele comunități.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Excelenta initiativa ce ne aduce astazi laolalta! Multumim domnului primar Adrian Anghelescu si tuturor celor implicati pentru eforturile depuse in realizarea acestui parteneriat. Speram ca prin colaborarea noastra sa invatam unul de la celalalt si sa ne imbunatatim reciproc orasele, transformandu-le in locuri mai atractive si mai prospere pentru locuitori. Felicitari pentru aceasta frumoasa prietenie intre municipiile Giurgiu si Tivat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole