23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Noile legi ale educației au trecut de Senat”

„Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara”, spunea Spiru Haret, cel care a organizat învățământul românesc modern.

De curând, Senatul a adoptat noile legi ale educației, aceste acte normative conținând soluții concrete, astfel încât elevii și studenții să iasă mai bine pregătiți de pe băncile școlii, spunea, de curând, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

De asemenea, parlamentarul liberal giurgiuvean amintea o serie de modificări în bine a învățământului, prioritare fiind prevenirea și combaterea abandonului școlar.

„În acest sens, de programul „Masă sănătoasă” urmează să beneficieze un milion de elevi. Totodată, elevii vor avea gratuitate la serviciile de transport public pentru a ajunge la școală”, preciza Gabriela Horga.

Un alt proiect important, elaborat și dezvoltat de liberali, este Planul național de combatere a violenței școlare, care  conține măsuri pentru a preveni și reduce violența în școală în toate formele ei.

Cum în ultima perioadă, s-a constatat o scădere a apetitului pentru citit, în special la generația tânără, deputatul PNL Giurgiu a amintit de un alt proiect important, Programul ”O carte pentru fiecare”, menit să încurajeze lectura în rândul elevilor.

„Un milion de burse, anual, vor fi acordate, ca urmare a modificărilor aprobate, ce vor duce la dublarea bugetului pentru burse.

Indiferent de filieră, toți absolvenții de liceu vor putea obține o calificare.

Învățământul superior dual va beneficia de reglementări mai clare, ținând cont de solicitările angajatorilor. Tinerii vor putea învăța o meserie, unul dintre principiile pentru care m-am luptat în permanență. Proiectul campusului dual din Giurgiu, sprijinit de PNL Giurgiu, a fost inclus pe lista proiectelor eligibile pentru finanțare din fonduri europene. Urmează evaluarea proiectelor”, mai spunea Gabriela Horga.

Nu în ultimul rând, România va avea un program național de reducere a abandonului universitar. Acesta conține inclusiv măsuri referitoare la tranziția de la liceu către universitate sau reînmatricularea studenților.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole