1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL GIURGIU: Instituția Prefectului s-a făcut de râs! Consiliul Județean Giurgiu a câștigat procesul privind atacarea repartizării bugetului de echilibrare!

Tribunalul Giurgiu a dat astăzi dreptate Consiliului Județean Giurgiu în procesul cu Prefectura Giurgiu pe tema alocării fondurilor de echilibrare pentru bugetele administrațiilor locale din județ, după ce hotărârea CJ a fost atacată de Florentina Stănculescu, numită prefect la propunerea PSD Giurgiu.

Este o veste bună pentru județul Giurgiu și pentru dezvoltarea localităților din județ care au proiecte.

Din păcate, Florentina Stănculescu, care ar trebui reprezinte Guvernul României în teritoriu, din calitatea de prefect, lucrează împotriva cetățenilor, unităților administrativ- teritoriale și primarilor.

Singurul scop este să ducă un război politic la comanda PSD Giurgiu și a lui Marian Mina și nu controlul de legalitate și respectarea atribuțiilor legale.

Din fericire, instanța a arătat că legea nu poate fi facultativă pentru doamna prefect din PSD.

Primarii au fost prezenți la termenele de judecată să lupte pentru bugetele lor. Localitățile din județul Giurgiu au nevoie de acești bani pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Sunt lucrări care vizează modernizarea unor drumuri, extinderea rețelei de canalizare, reabilitarea energetică a unor clădiri, reabilitarea și dotarea școlilor, investiții importante pentru locuitori.

Aceste proiecte nu au culoare politică, ci sunt proiecte prin care cetățenii județului Giurgiu să beneficieze de o viață mai bună.

Se pare că prefectul județului Giurgiu nu se poate dezvăța de obiceiurile PSD Giurgiu, partid condus de oameni care au “stăpânit” prea multă vreme județul și i-a blocat dezvoltarea.

În orice caz, un prefect numit politic nu se poate substitui aleșilor locali, în speță președintelui CJ Giurgiu și consilierilor județeni, care sunt singurii îndreptățiți legal să stabilească oportunitatea investițiilor. Datoria prefectului era verifice legalitatea demersului, nu să vină cu comentarii despre oportunitate.

Să sperăm că, pe viitor, prefecta Florentina Stănculescu va înțelege rolul instituției pe care o conduce.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole