12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Avem una dintre cele mai mari rate de promovare a examenului de Evaluare Națională din ultimii ani!”

Deși, conform informării furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, niciun elev dintre absolvenții clasei a opta care au susținut Evaluarea Națională nu a obținut nota maximă, procentul promovaților (al elevilor cu medii de peste 5) este în creștere față de anii anteriori.

Concret,73,8% dintre elevii care s-au prezentat, în județul Giurgiu, la Evaluarea Națională, au luat medii peste 5. Este o creștere de aproape 9% față de anul trecut, când rata de promovare a fost de 65%, și de 13,5 % față de 2020, când rata de promovare a fost de 60,3%.

„În ultimii doi ani de zile, elevii au avut enorm de suferit din cauza pandemiei, au învățat de la distanță și de multe ori au fost lipsiți de contactul cu colegii lor. Din ce în ce mai mulți dintre ei înțeleg că promovarea acestui examen important reprezintă primul pas pentru a-și construi viitorul”, preciza, după afișarea rezultatelor, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole