22 C
Giurgiu
miercuri,12 iunie 2024
spot_img

FREE SPIRIT RUN RUSE-GIURGIU la a șasea ediție

Peste 300 de alergători din 10 țări vor participa în ultima zi a lunii septembrie la cea de-a VI-a ediție a crosului transfrontalier ”FREE SPIRIT RUN RUSE-GIURGIU”, motiv pentru care traficul pe Podul Prieteniei va fi întrerupt în jurul prânzului, pentru circa o oră.

Aceștia vor parcurge 15 km din centrul orașului Ruse, începând cu ora 11.00 și până în centrul orașului Giurgiu, acolo unde vor fi așteptați cu medalii și premii în bani, fondul de premiere fiind de 6000 de euro.

Distribuția participanților este pe sexe și trei categorii de vârstă: peste 18 ani, peste 40 și peste 50 de ani. Ediția de anul acesta a surprins prin atingerea numărului maxim de alegători înscriși rapid, neexistând nici anul acesta taxă de participare, dar și pentru creșterea numărului de participanți români, respectiv schimbarea proporției.  Astfel, în competiția cu numărul șase  a crosului spiritului liber, se vor alinia la startul din fața Monumentului Libertății din orașul Ruse mai mulți alergători români, respectiv 155 și doar 125 din Bulgaria, dar și alergători din Irlanda, Polonia, Japonia, Belgia, Serbia, Italia, Kenya, Ungaria, fiind înscriși în total 68% bărbați și 32% femei.

Grație caracterului său transfrontalier, crosul Free Spirit Run Ruse-Giurgiu dintre România și Bulgaria este singurul din Europa de Est și puținele din lume, de notorietate mai fiind o competiție care se află la 13 ediție, de 10 km, dintre Marea Britanie și Scoția, X Border.

Pentru  cele două comunități de graniță, organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură este o provocare atât logistică cât și materială, fondul de premiere și majoritatea cheltuielilor de organizare fiind asigurate de sponsori și parteneri, respectiv: Strabag, Travel Free, TSV, Garanti BBVA, REOS, Dr.Max, Clinica Veterinară Funivet, Apa Service, Asociația Tu faci viitorul, Girom Impex, Gradinita “Alba ca zăpada”, Liber Trans, Mălina Auto Clinic, Restaurant Casa Românească și Koksal.

. Site oficial: https://run.ruse-giurgiu.eu/ro/.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole