13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

FREE SPIRIT RUN – a șasea ediție (FOTO GALERIE)

Sâmbătă, 30 septembrie, a avut loc 6-a editie a evenimentului sportiv Free Spirit Run Giurgiu-Ruse. Unicitatea acestui eveniment constă și în faptul că startul se află într-o țară, iar linia de sosire într-o altă țară. Pe principiul rotației, startul și finishul se schimbă în fiecare an. În 2023 startul pentru traseul de 15 km a fost în centrul orașului Ruse din Bulgaria , iar linia de sosire în Giurgiu, România.

Traseul concursului s-a aflat pe teren preponderent plat, străbătând toate atracțiile principale ale celor două orașe de la Dunăre.
Trecerea graniței s-a făcut fără oprire pe podul Prieteniei, lung de 2 km, care face legătura între cele două maluri.

După 42,34 minute de la start, primul a trecut linia de sosire din centrul municipiului nostru kenianul Kennedy Kimutai Kaptila, înscris la categoria M18+, urmat de compatriotul său Albert Kipkorir Tonui, la trei minute distanță, și bulgarul Ivan Andreev, la patru minute de învingător.

Primul român care a ajuns la Giurgiu este Marius Viorel Ionescu (locul 4 general), cronometrat cu 46,12 minute, înscris tot la categoria M18+.

Ghenadie Țîmbalist, înscris la categoria M40+, cronometrat cu timpul de 48,50, a ocupat poziția a doua în clasamentul categoriei, după bulgarul Shaban Mustafa.

Și la feminin, tot o reprezentantă a Keniei a trecut prima linia de sosire: Rabecca Chepkwemoii (W18+), cronometrată cu 51,32, urmată de bulgăroaica Devora Avramova (W18+) – 51,59 și de kenianca Hellen Jepkogei Kimutai (W40+) – 53,27. Prima româncă ce a trecut linia de sosire este Ioana Nica (W50+), cronomtrată cu 1:07,18.

În total, 320 de alergători din 10 țări au avut de parcurs cei 15 kilometri ai competiției.

Pentru cele două comunități de graniță, organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură a fost o provocare atât logistică cât și materială, fondul de premiere și majoritatea cheltuielilor de organizare fiind asigurate de sponsori și parteneri, respectiv: Strabag, Travel Free, TSV, Garanti BBVA, REOS, Dr.Max, Clinica Veterinară Funivet, Apa Service, Asociația Tu faci viitorul, Girom Impex, Gradinita “Alba ca zăpada”, Liber Trans, Mălina Auto Clinic, Restaurant Casa Românească, Koksal,NextGen si Cofetăriile Poveste Dulce si Sofia.

Rezultatele integrale ale competiției pot fi regăsite aici.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole