11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

EXCLUSIV: Declarații terifiante ale giurgiuveanului prins între bombele rusești, la Odesa!

De la debutul ostilităților rusești împotriva ucrainenilor, în vama de interior din Odesa este prins, fără voia lui, un giurgiuvean. Are 57 de ani, se numește Bebe Burcea și este transportator particular de mărfuri. Plecase din data de 23 din Turcia, cu încărcătură pe care trebuia să o ducă în Ucraina, dar războiul și bombardamentele l-au prins în vamă.

Contactat prin watts-up, giurgiuveanul care stă de jumătate de săptămână la Odesa a declarat, în exclusivitate pentru evenimentgr.ro:

Giurgiuveanul Bebe Burcea, prins între bombele rușilor, abia așteaptă să revină alături de familie

„Sunt de miercuri aici. Acum au început să se miște puțin lucrurile, au început să se facă formalitățile vamale să-mi dea drumul; să vedem în continuare. Azi (n.r luni, 28 februarie) s-a vorbit de la Ambasadă, să-mi facă formalitățile vamale să mă descarce aici, în Odesa, să nu mai merg mai departe. Trebuia să ajung în Kiev, apoi la Livov, dar s-a vorbit să nu mai plec, și oricum nu se mai poate”

Întrebat despre evenimentele din Ucraina, Bebe Burcea a mărturisit că l-au speriat bombardamentele și schimburile de focuri de acum două nopți.

„S-a tras, azi noapte nu prea au fost, dar ieri seară, până pe la 5 dimineața au fost bombardamente foarte mari. De adăpostit, m-am adăpostit în vamă, că sunt în vama de interior de la Odesa. Dacă de miercuri s-a blocat totul, am rămas cam singur…Mașini nu sunt, camioane nici atât.

Sper ca în curând să ajung acasă, să terminăm azi formalitățile, să descarc. Eu am plecat din Turcia cu încărcătură pentru Ucraina, pe 23, am intrat în Ucraina joi dimineața, a venit să mă trimită la rampă, să se facă toate actele, urma să îmi continui drumul, dar uite că nu s-a mai putut”, a spus Bebe Burcea.

Întrebat dacă are provizii suficiente pentru zilele următoare, până când va putea să se întoarcă în țară (mâncare, apă și combustibil), acesta a răspuns, cam cu jumătate de glas, că este cu totul la limită, speră să se descurce o zi sau două, până când trage speranță că va reveni în România.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole