17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Europarlamentarul DAN MOTREANU, despre două vizite IMPORTANTE la Bruxelles: „Atât energia nucleară, dar și accesarea fondurilor europene, sunt două subiecte de viitor pentru România!”

Timp de trei zile, în perioada 27 – 29 martie, delegații ale OFL Giurgiu și ale administrației locale din Cernavodă (județul Constanța) au fost oaspeți ai europarlamentarului PNL, președinte al PNL Giurgiu și prim-vicepreședinte PNL, Dan Motreanu.

În timpul vizitei la Bruxelles, cele două delegații au avut șansa unei discuții cu Dan Motreanu despre Parlamentul European, dar și o șansă de a vizita obiective importante ale orașului ce găzduiește sediul Parlamentului European.

Despre această vizită, președintele OFL Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, preciza, în timpul vizitei:

„La invitația europarlamentarului Dan Motreanu, Organizația Femeilor Liberale Giurgiu participă la o vizită de lucru la Parlamentul European, la Bruxelles.

Scopul vizitei este de a informa despre structurile decizionale ale Uniunii Europene, președinția și grupurile politice membre.

Grupul EPP este cel mai mare și cel mai longeviv din Parlamentul European

La rândul său, cel care a fost „gazda” pentru cele două delegații, europarlamentarul Dan Motreanu, declara:

„Le-am avut ca invitate, în Parlamentul European, pe reprezentantele Organizației Femeilor Liberale Giurgiu.

Am discutat despre modul în care funcționează Parlamentul European și despre politica Uniunii Europene. Le-am prezentat proiectele membrilor PNL în Parlamentul European.

Am discutat despre accesarea fondurilor europene, cu accent pe faptul că fondurile europene rămân o sursa importantă pentru reducerea decalajelor dintre țările Uniunii Europene.

Multe dintre reprezentantele OFL Giurgiu se implică deja în proiecte pentru atragerea fondurilor europene. Cel mai elocvent exemplu este oferit de Elisabeta Mihalcea, președinta organizației. În calitate de vicepreședinte al CJ Giurgiu, muncește enorm pentru ca județul să beneficieze de fonduri europene.

De asemenea, referindu-se la delegația din Cernavodă. Dan Motreanu preciza:

Am primit, la sediul Parlamentului European, vizita membrilor administrației locale din orașul Cernavodă.

Au fost prezenți primarul Liviu Cristian Negoiță, viceprimarul Șerif Cîrlaji și consilierii locali din Cernavodă. În Cernavodă PNL deține postul de primar, cel de viceprimar și zece din cei 17 consilieri locali, semn că locuitorii orașului au încredere în soluțiile propuse de colegii mei.

Am discutat despre activitatea pe care o desfășor în comisii, în plen și la grupul politic PPE.

Le-am reamintit faptul că Parlamentul European a votat propunerea ca energia nucleară și gazele naturale să poată fi folosite în tranziția către o economie verde. Aceasta va permite inclusiv construcția a două reactoare noi la centrala nucleară de la Cernavodă. Acest rezultat a venit în urma a numeroase eforturi depuse de delegația PNL în Parlamentul European, de către președintele Klaus Iohannis în Consiliul European și de către reprezentanții Guvernului României.

Am discutat despre fondurile UE pe care România le poate accesa. Am pus accent pe folosirea fondurilor europene pentru ca România să reducă decalajele față de țările mai dezvoltate ale Uniunii Europene.

Colegii din Cernavodă sunt conștienți de aceste oportunități. Recent, Primăria din Cernavodă a semnat un contract pentru reabilitarea și modernizarea spitalului orășenesc. Proiectul este în valoare de 21,9 milioane de lei și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

După finalizarea vizitei la Bruxelles, cele două delegații declarau faptul că au stabilit serie de contacte directe, menite să ajute dezvoltarea fiecăreia dintre comunități, cu șanse de reușită. Mai mult, indirect, au fost stabilite direcții de colaborare pentru proiecte viitoare, lucru ce va ajuta la dezvoltarea fiecăreia dintre cele două comunități.

Asemenea vizite sunt o obișnuință pentru Parlamentul European, fiecare parlamentar având dreptul la vizita a 100 de persoane pe an, care să formeze maximum 5 grupuri.

După finalizarea întâlnirii cu europarlamentarul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, fiecare dintre participante ne-au declarat faptul că a fost o experiență minunată, în cadrul căreia, pe lângă cunoașterea unei alte culturi, au avut șansa de a afla, pe viu, cum decurg lucrurile în cele trei mari sisteme de decizie ale Europei: Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole