10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

După mai bine de un an, echipa de conducere a Prefecturii Giurgiu este completă

În prezența (on line) a reprezentantului Ministerului de interne, Aneta Matei (fost prefect al județului Giurgiu), joi, 15 septembrie, noul subprefect al județului, Ana Maria Voevozeanu, a depus jurământul pentru un mandat de subprefect al județului Giurgiu, astfel echipa de conducere a Instituției Prefectului Județului Giurgiu fiind, de astăzi, completă.

Prezentă, așa cum spuneam, on-line, fostul prefect al județului Giurgiu, Aneta Matei, a ținut să precizeze, în cadrul festivității de depunere a jurământului:

„Sunt sigură că veți realiza responsabilitățile ce vă revin în această calitate. Doresc ca între Ministerul Afacerilor Interne și Instituția Prefectului să existe un dialog continuu, care să contribuie la o bună organizare și funcționare raportat și la colaborarea cu celelalte instituții teritoriale ale Ministerului. Potrivit dispozițiilor constituționale, Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local, aspect care îl obligă la o conduită profesională ireproșabilă, atât în fața cetățenilor, prin protejarea intereselor comunităților, cât și în fața Guvernului României, prin asigurarea respectării legii la nivelul județului pe care îl reprezintă. Obiectivul principal care trebuie să vizeze acțiunile dumneavoastră, dar și ale întregului aparat din subordine, este satisfacerea intereselor comunității, și ale cetățenilor, prin asumarea deplină a rolului constituțional ce vă revine.

Prin depunerea acestui jurământ, deveniți garanții la nivel local a politicilor guvernamentale și a respectării ordinii publice, aceste atribuții date de lege conferind Instituției Prefectului o importanță deosebită la nivel teritorial. Totodată, fac un apel la promptitudine și profesionalism, în gestionarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol siguranța cetățenilor. Este nevoie de o reacție eficientă, implicare totală, având în vedere că întreaga societate traversează o perioadă dificilă. Fie că este vorba de situații de urgență generate de vremea severă, sau despre gestionarea ordinii publice ori a altor situații de criză, trebuie să oferiți un răspuns articulat, și prompt, pentru restabilirea climtatului de normalitate, precum și o alocare judicioasă a resurselor de la nivelul județului. De asemenea, este nevoie de o bună cunoaștere a problemelor din județ, a legii, dar și de o bună colaborare cu toate celelalte autorități!”

La rândul său, proaspătul subprefect al județului, Ana Maria Voevozeanu, a precizat:

„Mulțumesc, în primul rând, încrederii acordate de PNL în numirea mea. De asemenea, mulțumesc premierului Nicolae Ciucă și Ministrului de interne, Lucian Bode. Printre prioritățile mele se numără creșterea calității vieții locuitorilor acestui județ, colaborarea cu președintele Consiliului Județean, domnul Dumitru Beianu. Totodată, venind din echipa Prefecturii, unde lucrez de două decenii, ca jurist, sper ca de acum să îmi aduc aportul la bunul mers al județului”, a încheiat Ana Maria Voevozeanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole