16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

După mai bine de o săptămână, locuitorii unui bloc din municipiu, amenințat de mirosuri pestilențiale, pot respira, în sfârșit, ușurați!

Așa cum scriam cu mai bine de o săptămână în urmă, un bloc din municipiu, aflat pe strada Vaporului, se afla la un pas de a deveni un real teatru de luptă între locatarii nemulțumiți și autoritățile publice locale. Motivul: amplasarea, la mai puțin de 10 metri de ferestrele lor, a nu mai puțin de patru tomberoane pentru deșeuri menajere (unele dintre acestea în stare avansată de degradare, permițând, astfel, scurgerea fluidelor cu miros pestilențial) și a altor două pentru deșeuri reciclabile. Cele șase tomberoane fuseseră amplasate ca urmare a transformării în proprietate privată a locației anterioare, aflate în imediata apropiere a supermarketului PENNY, de pe Bulevardul Acad. Miron Nicolescu.

Mai mult, în apropiere, la mai puțin de 50 de metri, se mai aflau alte două platforme pentru depozitarea deșeurilor, care respectau legislația în vigoare, astfel că oamenii care s-au trezit, peste noapte aproape, cu depozitele de mirosuri, șobolani și resturi – la propriu – chiar sub nas!

La vremea respectivă, primarul Adrian Anghelescu, venit la fața locului pentru a discuta cu cetățenii nemulțumiți, a promis solemn că se va rezolva situația.

Timp de aproape o săptămână, locatarii blocului cu pricina au tot așteptat, sperând, în fiecare dimineață, că în momentul în care vor deschide ferestrele, vor avea parte de aer curat, nu de mirosuri și de muște!

Joi, 22 iulie, reprezentanți ai Primăriei Giurgiu, mai exact Direcția Tehnică – director Florentin Toma – însoțit de arhitectul șef al municipiului, Cătălina Vărzaru, au găsit soluții pentru mutarea tomberoanelor pe una dintre platformele învecinate, care a fost extinsă, iar în locul celor șase tomberoane urmează să apară locuri de parcare, atât de necesare (mult mai necesare, conform declarațiilor locatarilor) în zona amintită. De asemenea, în zonă urmează să se efectueze chiar și lucrări de sitematizare, în curând spațiul verde nefolosit dintre blocuri urmând să se transforme într-un parc de odihnă pentru locatarii din cele mai bine de șase blocuri din zonă.

La reușita proiectului și a mutării pericolului din imediata apropiere a blocurilor de locuințe și-au mai adus aportul, conform surselor noastre, și șeful serviciului tehnic, Lili Copoiu, dar și angajați ai societăților subordonate Primăriei, care au demarat și executat lucrările în scurt timp de la sesizarea și confirmarea situației neplăcute din strada Vaporului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole