26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

DRAMALAND-ul clujean a adus premii importante micilor actori de la Școala nr. 7 din Giurgiu (GALERIE FOTO)

Aflat la cea de-a XX-a ediţie, evenimentul Festivalul Naţional de Teatru în Limba Engleză pentru Elevi Come with Us to Dramaland a fost organizat, în perioada 9-11 iunie 2023, la Casa Radio din Cluj-Napoca.

Scopul Festivalului este acela de a valorifica potenţialului artistic al elevilor, dezvoltarea personalităţii elevilor prin activităţi interpretative, dezvoltarea competenţelor lingvistice prin punerea în scenă a unor piese de teatru în limba engleză, dar și creşterea motivaţiei elevilor pentru învăţarea limbii engleze, precizează organizatorii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj și Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză Cluj, C.E.T.A., susținuți media de Radio Cluj.

Evenimentul a reunit peste 250 de elevi participanţi și peste 30 de profesori de limba engleză și specialişti în dramaturgie care au facut parte din juriul competiției sau care au sustinut ateliere de lucru tematice.

Au fost puse în scenă peste 16 de piese de teatru în limba engleză, pe grupe de vârstă diferite – nivel primar, gimnazial și liceal, astfel: la secţiunea primar au concurat 4 trupe din județele Cluj (Cluj-Napoca) și Giurgiu, la secțiunea gimnaziu, 6 trupe din Cluj (Cluj-Napoca), Ilfov (Voluntari), Satu-Mare (Negreşti-Oaş) și Bihor (Sântandrei), iar la secţiunea liceu au urcat pe scenă 6 trupe reprezentând licee din județele Cluj (Cluj-Napoca și Dej) și Vaslui, respectiv din Ungaria (Budapesta).

Reprezentanții județului nostru, elevii clasei a III-a B de la Școala nr. 7, reuniți sub numele de SEVEN, și conduși de prof. Marinela Anghel, au reușit, cu piesa SLEEP TIGHT! (SOMN UȘOR!), să obțină o serie de premii importante.

Astfel, micuții actori au câștigat:

Premiul Best show – sectiunea primar
Premiul pentru cea mai bună actrița în rol secundar: Maia Florescu


Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – Ioan Văduva

Piesa „Sleep Tight!”, adaptare după diferite povești clasice, a fost pusă în scenă de micii artiști, elevi ai clasei a III a B: Ana-Maria Căciulan, Ioan Văduva, Victor Bogdan Pană, Andreas Aurelius Berhardt, Alin Ștefan Darie, Maia Ilinca Florescu, Valentin Stroe-Tudorică, Daria Andreea Dragomir, Maria Cristiana Mîrzac, Tania Lore, Marie Petre-Teașcă, Alexandru Andrei Cristea, Antonia Ficleanu, Maia Ilinca Florescu, Eduard Nicolae Mîrzac, David Ionuț Brătucu.

Trupa SEVEN va putea fi urmărită cu piesa câștigătoare joi, 15 iunie, pe scena Ateneului „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, unde va avea loc festivitatea de premiere a elevilor din ciclul gimnazial al Școlii nr. 7 din municipiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole