13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

Două autospeciale noi pentru ISU Giurgiu, achiziționate de Consiliul Județean Giurgiu (GALERIE FOTO/VIDEO)

Două autocisterne pentru transportul apei, cu o capacitate de 20.000 litri, au fost achiziționate de Consiliul Județean pentru structurile operative din cadrul ISU Giurgiu, prin intermediul unui proiect european. Recepția celor două autocisterne a avut loc, astăzi, la sediul Detașamentului de Pompieri Giurgiu.

Prezent la recepția celor două autocisterne, vicepreședintele CJ Giurgiu, Cristian Anculescu, a precizat:

Acestea sunt dotate cu pompe de refulare a apei și reprezintă o sursă importantă de alimentare în cazul producerii unor incendii de amploare, la nivelul județului.

La rândul său, Nicoleta Beianu, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, preciza:

Autocisternele vor fi repartizate Detașamentelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal.

Achiziționarea acestora s-a realizat în cadrul proiectului „Parteneriate pentru prevenirea dezastrelor pentru o regiune sigură”, implementat de Consiliul Județean Giurgiu, în parteneriat cu filiala Giurgiu a Crucii Roșii, Crucea Roșie Bulgară, Universitatea „Angel Kancev” din Ruse și Clusterul de business și inovație din Ruse, ISU Giurgiu având calitatea de beneficiar final.

Prin intermediul aceluiași proiect, inspectoratul a mai primit o cameră cu braț telescopic pentru căutare-salvare, iar până în anul 2023, va mai primi două aparate de protecție respiratorie cu termoviziune integrată în mască.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole