26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Directorul SC APA SERVICE GIURGIU SA, Alexandru POPESCU: „Prețul apei s-ar putea modifica în curând”

Anunțul a fost făcut de directorul SC APA SERVICE GIURGIU SA, în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri, 17 mai, la sediul instituției, de către directorul Alexandru Popescu.

„La 1 septembrie anul trecut, profitul unității noastre era de 1 milion de lei…Dar a venit criza financiară, când în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, facturile la energie electrică au depășit 1,6 milioane lei în fiecare lună, în timp ce factura din luna decembrie a fost de 600 000 lei. Astfel că, la 1 ianuarie 2023, am înregistrat o pierdere de 1,4 milioane lei…În aceste condiții, conform legislației în vigoare, suntem nevoiți să elaborăm un plan de afaceri pentru anii următori…astfel că singura noastră salvare este majorarea de tarif!”, spunea directorul Alexandru Popescu.

Explicația pentru necesitatea acestei majorări stă în trei factori: creșterea prețului la energia electrică, majorarea salariului minim pe economie la 3000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, ceea ce a dus la creșterea anvelopei salariale în cadrul SC APA SERVICE GIURGIU SA, și, nu în ultimul rând, creșterea cheltuielilor cu materialele consumabile, prețurile acestora aproape dublându-se în ultimul an.

„În aceste condiții, ne vedem nevoiți – și o spun cu strângere de inimă, pentru că și eu, personal, sunt consumator de apă – să majorăm prețul, cu 50%, poate chiar ceva mai mult…În orice caz, până în anul 2027 suntem nevoiți să ajungem la un tarif de 20 de lei pentru un metru cub de apă potabilă și canalizare”, mai spunea directorul SC APA SERVICE GIURGIU SA, Alexandru Popescu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole