12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

DEZASTRU într-un bloc din municipiu. La ce trebuie să fim atenți…

Seara de miercuri, 14 aprilie, în jurul orei 17:55, a fost tulburată de sunetul sirenelor mașinilor de pompieri. Mai exact, pe 112 venise o solicitare de intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc situat pe b-dul Mihai Viteazu. Acesta s-a manifestat violent în podul clădirii cu patru etaje și s-a extins la acoperiș.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat că în blocul respectiv este o singură scară locuită, cealaltă fiind în construcție.

Echipajele de pompieri și jandarmi au intervenit imediat pentru evacuarea tuturor locatarilor și îndepărtarea acestora din apropierea clădirii, ca măsură de siguranță.

25 de persoane au fost evacuate. O femeie care locuiește la parterul blocului, în vârstă de 71 de ani, a fost evaluată de echipajul SMURD și supravegheată în ambulanță până în momentul în care locatarii au putut reveni în apartamente.

Intervenția de localizare și stingere a incendiului s-a desfășurat concomitent prin exteriorul blocului, folosind autospeciala de intervenţie și salvare de la înălțime și prin scara interioară.

În incendiu au ars aproximativ 300 mp de astereală și căpriori din acoperișul blocului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole