17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, un anunț important pentru femeile antreprenor: „S-a deschis apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022”

În esența sa formațiune politică ce sprijină și încurajează mediul privat, PNL aduce o nouă veste bună în acest domeniu. Este vorba despre un anunț ce privește, în primul rând, femeile, deoarece au început înscrierile pentru programul de sprijinire a înființării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate și conduse de către femei, inclusiv din municipiul și județul Giurgiu. Anunțul a fost făcut de către deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga, cu puțin timp în urmă.

Totodată, aceasta vine și cu o serie de lămuriri și detalii în ceea ce privește bugetul, entitățile eligibile sau sumele ce pot fi alocate fiecărui beneficiar.

„Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este de aproximativ 157 milioane lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă se acordă maximum 100.000 lei/beneficiar, iar pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă se alocă maximum 200.000 lei/beneficiar. IMM-urile eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale sau fin acțiuni ale societăţii”, preciza deputatul PNL giurgiuvean.

Prin implementarea programului se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de circa 5.000 de beneficiare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole