18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Primăriile și consiliile județene pot accesa fonduri europene pentru a finanța producția de energie din surse regenerabile”

O veste bună vine către administrațiile publice locale. Conform unei postări a deputatului liberal giurgiuvean Gabriela Horga, un prim apel de proiecte, în valoare de 250 de milioane de euro, a fost lansat miercuri și vizează sprijinirea investițiilor în capacități de producere a energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale.

Eficientizarea energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent, se numără printre proiectele de interes general care pot fi finanțate din aceste fonduri.

Utilizarea panourilor fotovoltaice, a energiei eoliene sau a apei geotermale poate contribui la obținerea independenței energetice.

Pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile de energie, autoritățile locale vor avea la dispoziție, în total, 500 de milioane de euro.

Un al doilea apel de proiecte va viza producția de energie electrică din surse regnerabile pentru comercializare.

În această perioadă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) implementează măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro pentru eficiență energetică atât pentru sprijinirea mediului de afaceri, cât și a autorităților locale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole