26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, prezentă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

În cursul acestei săptămâni, deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga participă la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Pe ordinea de zi a lucrărilor, un punct important este alegerea judecătorului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Dintre cele trei propuneri trimise de Guvernul României, Comisia pentru alegerea judecătorilor CEDO de la APCE i-a recomandat, în urma interviurilor, pe Răzvan Horațiu Radu și pe Sebastian Rădulețu. Urmează să alegem dintre acești doi candidați, preciza Gabriela Horga.

Mandatul de judecător la CEDO are o durată de nouă ani şi nu este reînnoibil. Misiunea Curții este să vegheze la respectarea prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului de către statele semnatare.

Pe ordinea de zi a sesiunii se află și o dezbatere pe tema rolului jucat de Rusia în escaladarea tensiunilor din Republica Moldova.

De asemenea, vom discuta și despre situația civililor ucraineni, inclusiv a copiilor, strămutați forțat în Federația Rusă sau în teritoriile ucrainene aflate sub controlul Federației Ruse.

Vom analiza raportul pe anul 2022 al comisarului pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, a mai afirmat deputatul liberal giurgiuvean.

Un alt subiect de dezbatere este protejarea democrației, drepturilor omului și a mediului în comerțul internațional.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole