22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Alocația de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială a crescut la 22 de lei pe zi”

Am votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială. Măsura face parte din pachetul ”Sprijin pentru România”, după cum a anunțat recent de premierul Nicolae Ciucă”, declara deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Actul normativ instituție obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială. 

Prin votul de astăzi, avem aprobate deja patru măsuri din programul anunțat săptămâna trecută.
Celelalte trei măsuri adoptate deja: salariul de bază în agricultură va fi de minimum 3.000 lei brut și reducerea taxelor pe muncă în agricultură; norma de hrană din spitale se va dubla – va fi 22 de lei, față de 11 lei în prezent; alocarea a 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii
, a mai precizat deputatul PNL Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole