19.1 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Deputatul giurgiuvean liberal Gabriela HORGA, despre aderarea României la OCDE: „Acest aspect va atrage recunoaşterea statutului de economie de piaţă funcţională şi democraţie consolidată”

Un nou aspect legat de dezvoltarea României este legat de aderarea țării noastre la OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică). Printre cei implicați în negocierile pentru această aderare se numără deputatul liberal giuriguvean Gabriela Horga care, în perioada în care a fost secretar de stat la Cancelaria Prim-ministrului, s-a implicat, în acest proiect, alături de colegul său liberal, Sebastian Burduja. Referitor la acest aspect, deputatul liberal giurgiuvean declara:

„ Am lucrat la unele dintre punctele ce trebuiau tehnic îndeplinite, dincolo de obtinerea statutului de stat candidat pe cale diplomatică. România îndeplinește în prezent, șase din cele opt standarde estențiale pentru aderare, iar eu am lucrat la două dintre acestea: Principiile Guvernării Corporatiste (finalizat în perioada în care eram în Guvern) și aderarea la Codurile de liberalizare”, spunea Gabriela Horga.

Consiliul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a decis deschiderea negocierilor de aderare cu România. OCDE este o asociaţie  a ţărilor dezvoltate din punct de vedere economic, care dețin peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Ce înseamnă această posibilă aderare? Răspunsul îl oferă, de asemenea, deputatul liberal Gabriela Horga:

„Posibila aderare a României la OCDE va atrage recunoaşterea statutului de economie de piaţă funcţională şi democraţie consolidată, cu impact asupra ratingului de ţară şi atragerii investiţiilor străine.

România  va avea acces la informaţiile necesare în domenii prioritare precum cadrul de guvernare, reforma legislativă, anti-corupţia, politica fiscală, infrastructura de transport, agricultura, educaţia.

Țara noastră va avea acces la instrumentele şi centrele de decizie economică ale OCDE şi posibilitatea de a contribui la guvernanţa economică globală.

De asemena, vom beneficia de asistenţă în materie de politici publice din partea membrilor OCDE prin realizarea periodică de evaluări ale politicilor României în domenii specifice”,  a mai precizat deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole