12.6 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Deputat PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: Se pun în practică primele măsuri din programul ”Sprijin pentru România”!

Trei dintre măsurile prevăzute de acest program au fost deja aprobate, a anunțat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Am votat ieri (n.r. miercuri, 13 aprilie), în Camera Deputaților, două dintre acest măsuri: Salariul de bază în agricultură va fi de minimum 3.000 lei brut. Taxele plătite pentru salariile din acest domeniu vor fi reduse la doar 21,25%, față de 45%. Norma de hrană din spitale se va dubla – va fi 22 de lei, față de 11 lei în prezent. De această măsură vor beneficia peste trei milioane de persoane”, spunea Gabriela Horga.

Totodată, Guvernul a aprobat astăzi, 14 aprilie, o ordonanţă de urgenţă prin care alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii.

Programul ”Sprijin pentru România”, elaborat de Guvernul Nicolae Ciucă, conține măsuri în valoare de 17,3 miliarde de lei. Punerea în aplicare a pachetului de măsuri pentru protejarea cetățenilor și economiei este prioritară pentru PNL.

PNL sprijină mediul de afaceri, protejează investițiile aflate în derulare, protejează locurile de muncă și ajută companiile afectate de criza energetică mondială, precum și de impactul economic al războiului din Ucraina. Am văzut discuții în spațiul public referitoare la care dintre partidele din coaliție și-a impus punctul de vedere. Dacă judecăm economic și nu politic, vom vedea că aproape 60% din sumele alocate sunt destinate investițiilor și măsurilor pentru sprijinirea mediului de afaceri. Investițiile sunt motorul relansării economiei”, a mai spus deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole