10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Dan MOTREANU, prim-vicepreședinte PNL și președinte PNL Giurgiu: „Aproape 1,2 miliarde lei prin „Anghel Saligny”, pentru dezvoltarea județului Giurgiu”

Liberalii giurgiuveni demonstrează, din nou, că dezvoltarea județului este un punct prioritar al guvernării actuale. În acest sens, cu puțin timp în urmă a fost aprobată lista obiectivelor de investiții ce vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, județului nostru alocându-i-se suma de aproape 1,2 miliarde de lei.

Guvernul Nicolae Ionel Ciucă investește în dezvoltarea județului Giurgiu, căruia i-a fost alocată suma de 1.178.814.542 de lei prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul prin care a aprobat lista obiectivelor din județul Giurgiu. 140 de milioane de lei este alocarea totală pentru Consiliul Județean Giurgiu pentru modernizarea a 7 drumuri județene, anunță, pe contul său de socializare, liderul liberalilor giurgiuveni, Dan Motreanu.

Municipiul Giurgiu are acces la finanțare de 33 de milioane de lei pentru reabilitarea unor bulevarde și străzi și la 10 milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea unor rețele de apă. De asemenea, orașul Bolintin-Vale va avea acces la finanțare de 24,8 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea străzilor și de 18,1 milioane de lei pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă și canalizare. Și orașul Mihăilești va primi 18 milioane de lei pentru reabilitarea unor străzi de interes local.

Programul „Anghel Saligny” vizează finanțarea infrastructurii pentru servicii esențiale – apă, drumuri, gaze – pe care statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români. La începutul lunii aprilie, Guvernul Nicolae Ciucă a suplimentat bugetul programului „Anghel Saligny” cu 15,5 miliarde de lei. Suma totală alocată Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” ajunge la 65,5 miliarde de lei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole