1 C
Giurgiu
vineri,8 decembrie 2023
spot_img

Dan MOTREANU, președinte PNL Giurgiu: „Creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 este o măsură corectă și necesară”

Semnalul dat de președintele Klaus Iohannis privitor la creșterea pensiilor românilor, ținând cont de rata inflației, trebuie să fie urmat de o decizie rapidă, scria, cu puțin timp în urmă, pe contul său de socializare președintele filialei Giurgiu a PNL și prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu.

De altfel, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că soluțiile avute în vedere la nivelul guvernului se îndreaptă către creșterea pensiilor cu un procent similar ratei inflației.

„Pensionarii nu trebuie să plătească prețul crizei economice! Au muncit întreaga viață și acum este legitim să le protejăm puterea de cumpărare.În 2020, tot într-un moment de criză la nivel mondial, Partidul Național Liberal a majorat pensiile românilor cu 14%. Rata inflației era de 2,4%. În majoritatea celorlalte cazuri de majorări, tot timpul se ținea cont de rata inflației. Însă, acum, când rata inflației a ajuns la 15,9%, unii oficiali vehiculează procente mai mici de creștere. Pe de altă parte, cred că este nevoie să privim cu atenție la persoanele cu pensii mici, care trebuie ajutate să treacă peste această perioadă dificilă”, mai preciza Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole