16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Dan MOTREANU, europarlamentar PNL: „Se pregătește un nou pachet de ajutor pentru fermierii afectați de grâul ucrainean”

Comisia Europeană pregătește un al doilea pachet de ajutor pentru fermierii afectați de afluxul de grâne la prețuri scăzute din Ucraina. Acesta va fi în valoare de 75 de milioane de euro, potrivit informațiilor venite de la reprezentanți ai Comisiei Europene.

Astăzi (n.r. joi, 30 martie) s-a decis oficial împărțirea celor 56,3 milioane de euro alocate în prima fază.  Polonia va primi 29,5 milioane de euro, Bulgaria va primi 16,75 milioane de euro, iar România 10,05 milioane de euro. Cele trei state au posibilitatea să ofere ajutor național suplimentar până la maximum 100 % din suma corespunzătoare, precizează europarlamentarul Dan Motreanu.  

Sumele acordate au depins de documentele furnizate de ministerele agriculturii din fiecare țară. Mai mult, europarlamentarul giurgiuvean și-ar dori ca reprezentanții Ministerului Agriculturii să prezinte toate argumentele și documentele necesare  pentru ca România să primească o sumă cât mai consistentă din al doilea pachet, după prestația aproape jalnică a ministrului agriculturii, Petre Daea, în fața membrilor Comisiei Europene.

Este o luptă pentru sprijinirea fermierilor români, în care m-am implicat de la început. Am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecinate. Am convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, dar furnizarea dovezilor referitoare la pierderi a depins de Ministerul Agriculturii, a mai precizat Dan Motreanu.

La Consiliului European din 23-24 martie, președintele Klaus Iohannis a solicitat majorarea sumei destinate fermierilor români.

Sursa foto: facebook

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole