18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Curățenie în mai multe zone ale municipiului, făcută voluntar de deținuți de la Penitenciarul Giurgiu

Începând cu data de 17 martie, un număr de 20 de deţinuţi din Penitenciarul Giurgiu au participat la acţiunile de igienizare ocazionate de “Luna Curățeniei”. Cei 20 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a participa la acţiune şi vor igieniza mai multe zone din oraș.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiunea de curăţenie a oraşului este voluntară și are loc în baza contractului de voluntariat încheiat între Penitenciarul Giurgiu şi Asociaţia “Prietenii de lângă”, două zile pe săptămână  până la 31 martie 2023.

Menționăm că o astfel de acţiune are menirea să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, dar în acelaşi timp este un prilej bun ca deţinuţii să conştientizeze importanţa dezvoltării unor comportamente prosociale, a spiritului civic, a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, precum şi a sentimentului de responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi subliniază rolul instituţiei penitenciare de partener social al comunităţii, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Giurgiu.

Acțiuni similare, de igienizare a spațiilor verzi și a cimitirelor din municipiu, la care au participat persoanele private de libertate din Penitenciarul Giurgiu, au mai avut loc și în anii anteriori pandemiei de COVID 19.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole