23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Cupa Bujorului – COMANA, un succes la prima ediție (FOTO/VIDEO)

Aproape 350 de concurenți de toate vârstele și pregătirea sportivă s-au înscris la competiția găzduită de Parcul Natural Comana, în organizarea INVICTUS TEAM ROMÂNIA, în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, Consiliul local și Primăria Comana, Parcul Natural Comana, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Giurgiu și Crucea Roșie – filiala Giurgiu.

Cei 350 au „biciclit” pe trasee de 3, 26 respectiv 36 de kilometri, în funcție de capacitatea de rezistență a fiecăruia. Printre concurenți s-au aflat și membri ai INVICTUS TEAM ROMANIA, militari ce au fost răniți în teatrele de operații în care au participat.

Încă de la primele ore ale dimineții de duminică, 14 mai, poiana din vecinătatea Mânăstirii Comana a devenit aproape neîncăpătoare pentru bicicliștii dornici de a petrece câteva ore în mijlocul naturii și pădurii. Verva a fost cuvântul de ordine, fiecare luându-și în serios „rolul” de concurent în prima ediție a CUPEI BUJORULUI ROMÂNESC, competiție ce se dorește a deveni o permanență în calendarul competițional de ciclo-cros.

Primul moment al zilei de concurs a fost intonarea imnului național, urmat, apoi, de mesajele președintelui Klaus Iohannis, al comandantului Forțelor Navale Române, viceamiral Mihai Panait.

La rândul său, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a susținut o scurtă declarație în fața concurenților strânși la Comana.

A urmat apoi startul: întâi „profesioniștii”, cei care au avut de parcurs 36 de kilometri prin Pădurea din Comana, urmați de concurenții înscriși la traseul de 26 de kilometri, startul încheindu-se cu cei din categoria „Family” și persoanele cu dizabilități, care, în funcție de preferințe, au avut de parcurs 3, respectiv 26 de kilometri.

Și, așa cum se întâmplă la orice eveniment, obiectivul aparatului de fotografiat a surprins și imagini inedite…printre acestea, și câțiva soldați ai SUA, veniți să sprijine din punct de vedere logistic acțiunea celor de la INVICTUS ROMÂNIA.

La ora editării acestui material, competiția de ciclism de la Comana era în plină desfășurare. Vom reveni cu rezultatele CUPEI BUJORULUI ROMÂNESC, îndată ce acestea vor fi definitive.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole