16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Cum se apără primarul comunei Greaca în scandalul deșeurilor abandonate pe izlazul comunal

Recent, publicam un material în care atrăgeam atenția asupra unei gropi de gunoi improvizate la marginea comunei Greaca, zonă ce măsoară aproximativ trei hectare. Trei hectare în care deșeuri menajere, deșeuri de construcții sau chiar leșuri de animale sunt, periodic, îngropate sau astupate cu pământ, pânza freatică în zonă fiind la mai puțin de un metru de suprafață.

Contactat telefonic, cu privire la aspectul semnalat publicației noastre de către cetățeni ai comunei Greaca, primarul localității, Florentin Surduleasa, mai-mai să ne spună că în comună nu mai este pe nicăieri depozitat gunoiul!! Mai mult, acesta ne spunea că, de fapt, el nu poate să oprească mașinile care trec prin comună și să verifice dacă au gunoi, și nici nu poate păzi…încearcă și el doar să „igienizeze”…

„Care depozit? Nu știu de așa ceva. La noi gropile sunt închise, avem firmă de salubrizare. Or mai fi persoane care aruncă… Nu numai acolo, pe izlaz, dar vin și de la București mașini care aruncă gunoi. Eu stau numai să strâng gunoaie, că altceva nu mai fac. Dar se face peste tot. Noi încercăm să igienizăm, nu am poliție comunitară. Nu încerca nimeni să ascundă…O să văd despre ce este vorba. Noi nu mai avem nici polițist…de la Daia la Izvoarele avem două echipaje de poliție. Nu ne permitem să avem poliție comunitară”, preciza, în cadrul discuției telefonice, primarul Surduleasa.

Cât despre maldărele de gunoi din apropierea construcției ce se vrea a fi hotel, aparținând unui cetățean arab, primarul Surduleasa a încercat să o scalde, spunând că, probabil, acolo ce am văzut noi era doar o chestiune temporară…Dar cam de durată, domnule primar, pentru că pet-urile și celelalte deșeuri nu au fost aruncate în acel loc într-o zi sau două…Și de ce, totuși, în calitate de edil al localității, primarul nu a luat măsuri în ceea ce îl privește – de această dată fiind știut autorul – pe constructorul clădirii? Este o întrebare la care, probabil, vom primi un răspuns de la primarul Surduleasa, sau, probabil, de la autoritățile competente.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole