3.9 C
Giurgiu
joi,30 noiembrie 2023
spot_img

Convoiul Umanitar al Crucii Roșii Giurgiu a revenit în țară (VIDEO/GALERIE FOTO)

Cu șase zile în urmă, două autotir-uri porneau din România către Turcia, unde milioane de oameni afectați de cutremurele de la începutul lunii februarie, dar și de sutele de replici ale acestora, așteptau o rază de speranță. Și speranța a venit de la Consiliul Județean Giurgiu, prima instituție (și, din informațiile noastre, singura, până la acest moment) care a răspuns apelului Semilunii Roșii din Turcia. Ajutorul financiar de 100.000 de lei, acordat Crucii Roșii Române – filiala Giurgiu s-a transformat în 754 de convectoare de căldură, ce deservesc, de acum, peste 7000 de persoane sinistrate. În afara acestor surse de căldură, spre Adana (Turcia) au pornit și o sută de corturi, cu toată dotarea de cazarmament necesară.

Imaginile care i-au întâmpinat în Turcia pe reprezentanții Crucii Roșii – Giurgiu nu mai au nevoie de vreo explicație…

Miercuri, 1 martie, după șase zile obositoare, convoiul a revenit în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, nu fără emoții și peripeții pe teritoriul bulgar, dar pe care reprezentanții Crucii Roșii – filiala Giurgiu au preferat să le uite cât mai repede…

La „cald”, după doar câteva minute pe pământ românesc, însoțitorul convoiului, directorul adjunct al Crucii Roșii – filiala Giurgiu, Lia Măcelaru, declara pentru publicația noastră:

La rândul său, directorul filialei Giurgiu a Crucii Roșii Române, Marian Măcelaru, a declarat, pentru evenimentgr.ro:

Convoiul a fost însoțit, în cele șase zile, alături de Lia Măcelaru, de voluntarul Cristina Sidău.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole