3.9 C
Giurgiu
joi,30 noiembrie 2023
spot_img

Consilierii Județeni ai PSD: „”Așa ne-au spus experții de la partid”

Un proiect important pentru județul Giurgiu a fost azi (oare pentru a câta oară și al câtelea proiect o fi) boicotat de consilierii județeni PSD.

Este vorba despre aprobarea concesionării prin licitație a terenurilor care fac parte din „Ferma Gostinu” în scopul construirii unei centrale electrice fotovoltaice cu o capacitate de minimum 200 MWp.

După o săptămână de discuții intense pe tema acestui proiect, discuții în urma cărora s-a luat act de sugestiile consilierilor județeni ai PSD, unele, din ce am înțeles, pertinente și puse în aplicare, astăzi, în timpul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, consilierii PSD au venit cu argumentul suprem spre a-și motiva abținerea la votul pe acest proiect:”așa ne-au spus experții de la partid”.

Chiar înainte de începerea ședinței, după ce timp de o săptămână au fost ascultați și li s-a răspuns tuturor solicitărilor, sugestiilor și întrebărilor, consilierii PSD au mai „găsit o găselniță” venind cu alte patru propuneri și nedumeriri probabil dictate din sediul PSD Giurgiu cu unica dorință de a bloca acest proiect.

Una dintre solicitările „nelămurite” a fost rezolvată pe loc, chiar înainte de începerea ședinței. Cu trei puncte rămase pe „listă”, s-a început ședința iar cel mai „puternic” argument, cea mai discutată și vehiculată închipuită problemă pe care consilierii PSD au ridicat-o a fost trecerea în descriere a clasei de folosință a terenului.

Dacă ar fi fost să mă raportez doar la înverșunarea cu care aduceau în discuție acestă închipuită problemă, nefiind un specialist poate că rămâneam cu impresia că această concluzie a consilierilor PSD este rezultatul unei documentări amănunțite care a durat cel puțin o săptămână, atât cât au tot discutat pe tema proiectului dar domnul Corozel mi-a îndepărtat acest gând declarând în timpul ședinței că această problemă a identificat-o „într-o discuție telefonică pe drum spre Consiliul Județean”.

Cu afirmația aceasta domnul Corozel a spus indirect cu mult mai multe lucruri. În primul rând indirect este o recunoaștere a faptului că „până în ultima secundă” PSD nu face decât să caute motive pentru a bloca, indiferent de consecințe. În al doilea rând, am mari dubii că o „discuție telefonică, pe drum spre CJ” ar fi putut fi cu adevărat edificatoare iar asta în paralel cu înverșunarea cu care consilierii PSD respingeau argumentele jurdice aduse de SPECIALIȘTII Consiliului Județean, nu de vreun închipuit specialist din sediul PSD, arată iar faptul că doar de dragul de a bloca proiectul consilierii PSD s-au îndepărtat de scopul lor acolo.

Iar dacă nu aș fi auzit comparația făcută de un „expert”, consilierul PSD Napoleon Grigore, între situația terenului și închirierea ipotetică a unei mașini, nu aș fi ajuns la concluzia că Nietzche avea dreptate când spunea că „a-ți uita scopul este cea mai comună formă de prostie.”

Mulți, cei mai mulți consilieri PSD sunt departe de a putea fi suspectați de prostie, dar astăzi au arătat că… „și-au uitat scopul…” poate doar de dragul „experților de la partid”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole