5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

COMUNICAT CJ Giurgiu: „Deși nu se înghesuie operatorii pentru trei tronsoane de Drumuri Județene, Direcția de resort este pregătită pentru intervenție”

Pentru o corectă informare cu privire măsurile de prevenire și combatere a înzăpezirii pe drumurile județene din județul Giurgiu, facem următoarele precizări:
Până la această dată, trei proceduri de atribure a acestor servicii au fost anulat din cauză că nu a fost prezentată nicio ofertă.

Concret, în data de 15.11.2022, Consiliul Județean Giurgiu a demarat procedura simplificată în vederea atribuirii cobtractelor de servicii „Prevenirea şi combaterea înzăpezirii pe drumurile judeţene – întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judetul Giurgiu ianuarie 2023 – martie 2023 – lot 1, lot 2 si lot 3”.

Anunțul a fost publicat pe platforma SEAP în data de 21.11.2022. Procedura a fost anulată deoarece nu s-a prezentat nicio ofertă.

În data de 12.12.2022 a fost demarată o negociere fără publicare prealabilă, fiind invitați 4 operatori economici.
Negocierea a fost programată pentru data de 20.12.2022. Niciunul dintre operatorii economici nu s-a prezentat la negociere.

O nouă procedură simplificată a fost demarată pe data de 23.12.2022, anunțul fiind publicat pe 28.12.2022.
În urma unor solicitări de clarificare depuse de operatori economici, termenul de depunere a ofertelor s-a prelungit cu 7 zile, de la 12.01.2023 până la 19.01.2023.
Și această procedură a fost anulată din motiv de neprezentare de oferte.

Consiliul Județean Giurgiu demarează astăzi, 26.01.2023, o nouă procedură de negociere.

În situația în care la nivelul județului Giurgiu vor cădea precipitații sub formă de ninsoare, Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu va interveni atât cu utilajele din cadrul parcului auto proriu, cât și cu alte 6 autospeciale dotate cu lamă și sărăriță și un buldoexcavator, închiriate pentru această perioadă.

Precizarea vine după ce, cu doar câteva zeci de minute înainte, Instituția Prefectului, condusă de reprezentanta susținută de PSD, Florentina Stănculescu, afirma, prin intermediul Biroului de Presă:

„Este evident faptul că această situaţie ar fi trebuit gestionată din timp şi în mod responsabil de către instituţia ce are atribuţii stabilite clar de lege în acest domeniu, şi anume Consiliul Judeţean Giurgiu, dar, din păcate pentru locuitorii judeţului, ineficienţa şi neprofesionalismul îşi spun cuvântul în contexte în care ar fi trebuit mai mult ca oricând să fie dovedit opusul.”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole