23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Cometex deschide cel mai mare parc comercial din orașul Giurgiu

Cometex, compania specializată în dezvoltarea de parcuri comerciale, a deschis miercuri, 22 mai, în prezența oficialităților locale (Adrian Anghelescu, primar al municipiului Giurgiu, Cristian Gratianu, administrator public al Județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, prefectul județului Giurgiu), cel mai mare și modern centru comercial din orașul Giurgiu.

AURORA Retail Park Giurgiu, nouă destinație de shopping, aduce în atenția clienților o gamă variată de retaileri, printre care ALTEX, Animax, C&A, DM, Kaufland, KIK, Sinsay și Banca Transilvania.

Cu o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați, parcul comercial este rezultatul unei investiții de 27 de milioane de euro. Odată cu deschiderea din Giurgiu, rețeaua națională de parcuri de retail a Cometex ajunge la 13 locații în întreaga țară.

Amplasat pe B-dul Mihai Viteazu, nr. 4A, în apropierea gării istorice a orașului Giurgiu, noul centru comercial, impresionează prin arhitectura sa specială, realizată într-un stil modern care emană eleganță.

Dotat cu o fântână arteziană cu jocuri de lumini și o fațadă iluminată de zeci de leduri ce reprezintă culorile AURORA, acest centru comercial devine o destinație deosebită pentru experiențe de shopping memorabile.

Mixul divers de chiriași oferă o experiență nouă și captivantă în cadrul shopping-ului, cuprinzând domenii precum electronice și IT, modă, produse pentru animale de companie și servicii bancare. Lansarea acestui parc comercial face parte din strategia de expansiune a Cometex, menită să aducă clienții mai aproape de brandurile de prestigiu, atât locale, cât și internaționale, dintr-o gamă variată de sectoare. Astfel, se creează destinații de referință pentru cumpărători, care vor experimenta o diversitate de opțiuni și servicii într-un singur loc.

Prezent la inaugurare, Vicențiu Spătaru, Directorul General al Cometex, a declarat:

„Suntem încântați să inaugurăm AURORA Retail Park Giurgiu. Un proiect deosebit, cu o arhitectura specială, în care am investit și am muncit intens, intrat acum în portofoliul Cometex. Ne dorim să implementăm acest concept în mai multe proiecte pe care le avem acum în analiza și dezvoltare.
Scopul nostru este să creăm destinații de shopping pentru clienții noștri, oferindu-le o experiență memorabilă.”

Noul proiect de retail este dotat cu panouri fotovoltaice, stații de încărcare pentru mașini electrice și sisteme de iluminat inteligent cu consum redus de energie, soluții tehnologice adoptate pentru o eficiență energetică sporită și centrate pe protejarea mediului.
Cu acest nou parc retail, Cometex își consolidează poziția pe piața de retail din România, având acum în portofoliu 13 parcuri de retail operaționale. În următorii doi ani, compania își propune să deschidă peste 20 de proiecte de retail, toate susținând și promovând practici sustenabile în domeniul retailului.

Finalizarea primului proiect Aurora Retail Park la Giurgiu marchează un moment important atât pentru municipalitate, cât şi pentru Cometex, dezvoltatorul celui mai mare centru comercial din Giurgiu. Investiția în parcul de retail care urmează să fie inaugurat se ridică la 27 milioane de euro şi a fost susținută din surse proprii. Pe această cale, Cometex anunță parteneriatul cu CEC Bank care începe cu refinanțarea, în proporție de 48%, a investiției susținută din surse proprii, pentru dezvoltarea Aurora Retail Park Giurgiu.

La rândul său, primarul Adrian Anghelescu a declarat, referitor la cea mai recentă investiție – creatoare a peste 200 de locuri de muncă – din municipiul nostru:

„Astăzi, pe harta orașului nostru apare un nou de reper comercial de calitate. Bucuria este mare, pentru că orașul se dezvoltă într-o direcție bună și am speranța că sunteți asemenea oricărui investitor serios, un partener real pentru comunitatea noastră. Până acum am colaborat cinstit și hotărât, fiindcă aici, în centrul geografic al orașului, ați reușit să schimbați în bine o zonă din punct de vedere urbanistic, social și cultural. Nu trebuie să explic, se vede cu ochiul liber că ați făcut lucruri frumoase și de calitate. Nu este prima dată când schimbăm o zonă din maidan/mlaștină, într-un punct de atracție, cu ajutorul și implicarea investitorilor privați. Dar este pentru prima dată, când este edificat în Giurgiu un astfel de complex, cu atâtea utilități, sute de locuri de parcare, spațiu de promenadă, fântănă arteziană și sute de locuri de muncă.
Parteneriatul public-privat trebuie să aducă dezvoltare să să producă schimbare, inclusiv la nivelul mentalității oamenilor.
Dar, cel mai important aspect este acela că ați creat peste 250 de noi locuri de muncă și ați creat un punct de atracție modern, cum nu a mai fost vreodată în Giurgiu.
Pentru acest lucru, eu în calitate de edil, în numele comunității giurgiuvene, vă mulțumesc!”


Despre Cometex
Compania COMETEX are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potențial de creștere și sustenabilitate. Partenerii de retail din proiectele COMETEX sunt branduri cunoscute la nivel național și internațional, precum: Altex, Animax, Banca Transilvania, C&A, Deichmann, DM, Dr. Max, Fressnapf, JYSK, Kaufland, KiK, Media Galaxy, McDonald’s, Martes Sport, Mobexpert, Maxi Pet, Noriel, Pepco, Practi, Penny, Raiffeisen Bank, Sinsay, Sportisimo, Staer, Takko, Zoo Center, precum și operatori locali și naționali din zona de food&beverages.

Program AURORA Retail Park Giurgiu: Luni – Duminică: 9:00 – 21:00

La eveniment, amfitrion a fost cunoscuta artistă Maria Buză, care s-a bucurat de popularitate în rândul celor prezenți. Atmosfera a fost întreținută de muzică gen cafe-concert, interpretată de două tinere talentate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole