23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Colț de cultură în Gara Giurgiu (FOTO)

Începând cu data de 26 iunie, Gara Giurgiu găzduiește un colț de cultură dedicat celor care au ceva de așteptat până sosește trenul. Este vorba despre proiectul Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, “Citește și Călătorește”, proiect realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu și Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S. A. – Gara CFR Giurgiu Oraș.

Obiectivul proiectului este acela de a stimula interesul pentru lectură, oferind acces la o gamă diversificată de cărți provenite din donații, într-un loc neconvențional.

Cărțile vor putea fi consultate pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă pentru a se termina lectura începută, urmând a fi returnate sau înlocuite cu alte volume.

Astfel, în formatul clasic al cărţii tipărite, sunt puse la dispoziţia călătorilor peste 400 de volume cu tematică enciclopedică. Au participat la eveniment și autori ale căror scrieri au văzut lumina tiparului în Colecția „Biblioteca Giurgiuveană”, editată de Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu”, mare parte dintre aceste lucrări regăsindu-se și în volumele puse la dispoziția publicului: Gelu Brebenel (autorul biografiei lui Narcis Coman, fostul portar al naționalei de fotbal, prezent la eveniment), Ancu Damian, Marius Radu Eremia, Ionel Muscalu – viceprimarul municipiului Giurgiu, Alexandra Preda, Emil Talianu, Andreea Ruxandra Tudor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole