17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Ce mai „uită” PSD-ul…

În lupta lor surdă pentru preluarea puterii, oricum și sub orice formă, cei de la PSD (partid care, din cei 30 de ani de democrație, a condus România mai mult de 20! Și care s-a „fofilat”, de fiecare dată, atunci când situația era cu adevărat critică, de a trece la conducere) uită multe lucruri, pe care acum le impun, într-un fel sau altul, guvernării liberale, fie că a fost vorba despre Ludovic Orban, fie despre Florin Cîțu. Mai mult, aceșita uită de faptul că, de aproape doi ani de zile, atât România, cât și întreaga lume, se află într-un război cu un inamic extrem de puternic: pandemia de COVID 19.

Și, pentru că se pare că social-democrații, prin cele mai vocale voci ale lor (de la președintele Ciolacu până la parlamentari de Giurgiu…) emit ipoteze conform cărora guvernarea liberală ar fi adus doar deservicii țării, ne-am decis să le reamintim noi câteva aspecte, despre care, cel mai probabil, au uitat…

În primul rând, alocările bugetare au mers spre 41 de Consilii județene și 2776 de primarii, conduse de reprezentanți ai tuturor partidelor politice; PNL are 1264 primari și nu toți au primit bani, cum eronat au susținut PSD-iștii. Restul de 1500 sunt de la celelalte partide. Iată, deci, un prim fake news.

Mai apoi, săpând, puțin, în istoria recentă, mai exact în 14.10.2019, imediat după demiterea prin moțiune de cenzură, guvernul Dăncilă (guvern PSD, dacă nu ne înșeală memoria) aloca nu mai puțin de 1,4 miliarde lei din Fondul de rezervă bugetară către 1600 de primării. 83% din acești bani au ajuns la primarii PSD. Așadar, dl Ciolacu ar trebui să înceapă cu o plângere penală împotriva guvernului PSD condus de doamna Dăncilă, pe care, mai mult, o propuneau – și susțineau – pentru funcția de președinte al României! Altfel e un demagog! E al doilea fake news!

Un alt lucru pe care, cel mai probabil, atât conducerea, dar și membrii marcanți ai PSD, îl uită, este legat de faptul că în fiecare an, spre sfârșitul anului, autoritățile locale au nevoie de bani suplimentari pentru funcționare, plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap, co-finanțarea proiectelor de investiții, bani pe care i-au așteptat și anul acesta. Dar, cum social-democrații, mână în mână cu „fecioarele neprihănite” ce s-au vândut pe un pumn de arginți, au pus piedică guvernului liberal prin moțiunea de cenzură, banii au întârziat…Dar s-au găsit soluții!!

Și, dacă tot am amintit de „fecioarele neprihănite” din politică, le amintim celor care, precum un Iuda, au stat la Guvernare doar pentru foloase proprii, că USR, aflat la guvernare la adoptarea bugetului de stat, este autorul celebrei Anexe 7.03 care a dus peste 50% din bani către primarii USR din Alba Iulia, Brasov, Bacău sau Timișoara, iar atunci nu era “furt din banul public”! Alți ipocriți!

Și atunci, în concluzie, cine este vinovat de toate nenorocirile din țară? Nu cumva cei care pozează în „iubitorii de neam și patrie”, dar care nu își doresc decât ajungerea la putere, pentru a împărți, discreționar, bani, putere, funcții? Se pare că PSD uită că, în perioada în care a guvernat, baronii locali (atât în județ, dar și în alte părți din țară) stăpâneau precum stăpânii de plantație, șantajând de la primari, până la cel mai umil paznic…Dar astea sunt alte subiecte ce vor fi discutate cu altă ocazie…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole