6.8 C
Giurgiu
joi,22 februarie 2024
spot_img

Ce este vuvuzeaua (sau scurt tratat despre vuvuzea)

Vuvuzela, mai cunoscută în limbaj comun drept „vuvuzea”, este, de departe, cea mai zgomotoasă de pe un stadion. Și, mai nou, pe la protestele mai mult sau mai puțin spontane. Când începe să facă zgomot, e vai de urechile celor din apropiere. Posesorul unui asemenea instrument sigur se face observat în mulțime, iar camerele de filmat ale televiziunilor în mod sigur îl iau în prim-plan.

Numită și „lepatata” în setswana, vuvuzela este o trompetă de aproximativ 1 metru lungime folosită prima dată pe stadioanele din Africa de Sud de către suporteri în timpul meciurilor de fotbal. Originea numelui este în continuare disputată. În limba zulu înseamnă „a face zgomot” — de la „vuvu” —, iar în argou provine de la cuvântul „dus”.

Ca pe stadion, la fel se întâmplă și în unele ședințe. Anumite persoane țin morțiș să fie auzite, să iasă în evidență. De aceea, printre colegi li s-a atribuit epitetul de „vuvuzea”. Dacă s-au simțit deranjați, au două variante: fie își revizuiesc comportamentul, fie își asumă! Așa cum își asumă și cei care, la meciuri sau la proteste, suflă de zor și fac doar zgomot cu instrumentul amintit!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole