12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Cât de interesată este Instituția Prefectului de necazurile giurgiuvenilor? Fix…ZERO!!

Apariția, pe un site de știri naționale, a unui material de presă legat de faptul că mai mulți săteni din satul Moșteni, comuna Ulmi (mai exact, câteva sute de oameni), se plângeau de faptul că, din cauza unei balastiere, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Kassianos, fântânile din sat au secat. Localnicii susţin că proprietarul balastierei, pentru a putea exploata nisipul si pietrisul, extrage mii de tone de apă pe oră pe care le deversează într-un canal care dă în râul Sabar.

„El face o carieră foarte mare care a trecut de prima pânză freatică, a ajuns la a doua şi el ca să scoată nisipul, scoate apa din pânza freatică şi o dă pe Sabar.”, ne explică la faţa locului unul dintre localnicii rămaşi fără apă.

Oamenii susţin că până acum, deşi au făcut nenumărate plângeri către autorităţi, niciuna nu le-a ascultat doleanţele. Mai mult decât atât, aceştia susţin că nici primăria nu îi susţine. Am încercat şi noi să obţinem un punct de vedere de la primarul localităţii Ulmi, însă acesta nu a fost de găsit, scriu cei de la g4media.ro.

Pe de altă parte, oamenii susțin că au anunțat autoritățile competente, în speță Instituția Prefectului, de mai multe luni, însă nimeni nu a mișcat un deget! Doar astăzi, 11 august, după apariția în presă a informațiilor, și la solicitarea jurnaliștilor, se pare că lucrurile s-au pus, puțin, în mișcare. În sensul că, printr-un comunicat de presă, susțin că nu au primit niciun fel de reclamație de la vreun om din localitatea amintită, dar că s-au autosesizat de cele semnalate.

La ora actuală, în localitatea respectivă sunt efectuate verificări cu privire la legalitatea acelei balastiere de către Garda de Mediu Giurgiu și de către Inspecția de la Apele Române, instituții în competența cărora intră și dispunerea eventualelor măsuri în consecință, pentru remedierea situației în cel mai scurt timp posibil.

În condițiile în care sistarea accesului la o resursă vitală cum este apa reprezintă o problemă foarte gravă pentru orice comunitate, instituțiile abilitate întreprind cu celeritate demersurile necesare pentru revenirea la normalitate a situației, scriu în comunicat cei de la Prefectură.

Patru ore mai târziu, parcă pentru a-și asigura, cumva, „inocența” în ceea ce privește situația din comuna Ulmi, aceiași reprezentanți revin cu un nou comunicat, aproape identic cu cel dintâi, dar cu mici variațiuni pe aceeași temă: „Precizăm faptul că încă de la debutul perioadei în care a fost declarată secetă, Instituția Prefectului – județul Giurgiu monitorizează situația furnizării de apă potabilă la nivelul fiecărei comune din județ, prin faptul că primarilor li s-a solicitat ca în fiecare zi de luni a săptămânii să informeze oficial dacă întâmpină probleme în acest sens.

Referitor la situația din comuna Ulmi, subliniem că nu a fost primită nicio astfel de sesizare.

Vă prezentăm rezultatul acțiunii comune din data de 11.08.2022:

– I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – a procedat la ridicarea de documente in vederea verificării legalității activității economice desfășurate de către SC SOUTH LAND INVEST SRL;

– Garda de Mediu – Comisariatul Județean Giurgiu – a solicitat operatorului economic punerea la dispoziție a autorizației de mediu și a altor documente aferente, care vor fi analizate, iar în situația în care se vor constata neconformități, vor fi aplicate sancțiunile prevăzute de legislația de mediu în vigoare, în termenul legal.

– Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu a dispus încetarea activității societății menționate și va începe monitorizarea nivelului apei din fântânile cetățenilor.”.

Bun, domnilor și doamnelor, ce v-a ținut până azi, ziua de grație 11 august, să nu luați măsuri? Mai mult, susțineți sus și tare că nu ați primit nicio sesizare…Adică sute de oameni, să înțelegem că au mințit atunci când au vorbit cu cei din presa națională???

Cum stau lucrurile, de fapt…?

Din informațiile furnizate de cei de la g4media.ro, afaceristul grec ce deține balastiera ce se întinde pe câteva hectare în apropierea satului Moșteni din comuna Ulmi, Ioannis Kassianos, ar fi nașul de cununie la nunta de argint a PSD-istului Niculae Bădălău. Mai mult, același Kassianos se laudă că, în mai multe situații, l-a sponsorizat pe Bădălău și, implicit, PSD-ul, în campaniile electorale începând din 2012. Lucru recunoscut într-o înregistrare pe care o puteți asculta AICI.

Mai mult, comuna Ulmi este condusă de un PSD-ist, Petre Nicolae, poreclit „Tembi” de către majoritatea aleșilor din județul nostru. De asemenea, localitatea se poate „lăuda” cu recordul de a fi singura comună din județ fără rețea de apă potabilă.

Retoric, ne întrebăm cum a fost posibil ca atâta amar de vreme să fie ascunsă sub preș situația CRITICĂ (și o scriem special cu majuscule) din comuna Ulmi. Probabil că, fideli dictonului „corb la corb nu-și scoate ochii”, nici prefectul susținut și numit de PSD nu a acționat până acum, pentru că ar fi însemnat ca deconcentratele, aflate sub comanda directă a PSD, să controleze și, eventual, să sancționeze, un foarte apropiat al partidului ce conduce, prin reprezentantul Guvernului în teritoriu, județul nostru.

(FOTO: g4media.ro)

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole